FOTO: Directorul DSP Alba, după vizita la centre medicale din Germania şi Luxemburg: „Putem rămâne şi fără pacienţi”

Paul Voicu - Primar 2020

În urma unei vizite de lucru care a durat 5 zile, la mai multe spitale din Luxemburg şi Germania, directorul DSP Alba Horea Timiş a ajuns la concluzia că cei din occident vor să ne „fure” şi pacienţii, pentru a-i trata, după ce mulţi medici din România profesează în străinătate.

„Diferenţa este de 30 de ani, între sistemul medical din România şi cel din occident. Am văzut cam 10 spitale şi toate au avut condiţii extraordinare. Standardele sunt excepţionale, iar mesajul pe care l-am simţit din partea companiilor medicale din Germania şi Luxemburg a fost că în curând vă „furăm” pacienţi”, a declarat miercuri directorul DSP Alba Horea Timiş care a mai spus că a întâlnit mulţi medici români apreciaţi în străinătate pentru profesionalismul de care au dat dovadă.

ELIT

Acesta a fost în perioada 7-11 octombrie, în oraşul Trier din Germania şi în Luxemburg, la invitaţia unor colaboratori. În urma acestei vizite, doctorul Timiş consideră necesară reorganizarea sistemului şi acordarea a 6% din PIB pentru sănătate, pentru ca România să nu-şi piardă şi pacienţii.

[Gallery not found]

Mihail David - 2020

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...