FOTO: „Dinți frumoși, copii sănătoși” – program educațional româno-olandez, la Liceul Teoretic Teiuș
Timp de două săptămâni, în perioada 25 ianuarie – 5 februarie 2016, Liceul Teoretic Teiuș a derulat o serie de activități în cadrul programului educațional extracurricular „Dinți frumoși, copii sănătoși”, activități ce au avut ca grup țintă preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal „Prietenia” Teiuș, Grădinița cu Program Normal Căpud, precum și elevii ciclurilor primar (CP-IV) și gimnazial (V-VIII), însumând un efectiv de 620 de preșcolari și elevi.
Activitățile au vizat dezvoltarea comportamentelor cu privire la modul de îngrijire a dinților și prezentarea obiectelor de uz personal necesare periajului zilnic, precum și punerea bazelor trainice formării unui comportament igienic prin învățarea copilului, de la cea mai fragedă vârstă, să fie îngrijit, să respecte regulile de igienă personală și să se obişnuiască cu un regim raţional de alimentaţie.
Pe parcursul implementării programului s-au facilitat întâlniri cu medicul stomatolog dr. Luminița Hălălai, partener al proiectului, care a transmis informații și a desfășurat mici exerciții pe tema îngrijirii și păstrării unei dentiții sănătoase, provocându-i pe copii prin jocuri de rol, urmărindu-se prin acestea formarea deprinderilor de alimentaţie raţională – un rol important în prevenirea cariilor dentare, formarea şi cultivarea interesului pentru problematica sănătăţii dinților, cunoaşterea modului de periere corectǎ a dinților, cunoaşterea noţiunilor legate de sănătate şi boală în vederea unei igiene dentare corecte și dezvoltarea capacităţii de utilizare a normelor igienico-dentare prin corectarea deprinderilor greşite şi încurajarea celor corecte.
De asemenea, ca parteneri ai proiectului menționăm Clubul Rotary Teiuș, Asociația Arnemuiden Olanda și Primăria Teiuș care au susținut programul „Dinți frumoși, copii sănătoși” prin acordarea a 620 de seturi (periuță și pastă de dinți) pentru fiecare beneficiar al grupului țintă.
„Formarea deprinderilor igienice începe în familie și este completată în grădiniță și mai târziu în școală. Formarea unor moduri de execuție corectă a deprinderilor, cât și formarea motivației necesare executării activităților igienice revine în mod direct binomului școală-familie. Prin derularea activităților în cadrul programului „Dinți frumoși, copii sănătoși” s-a dorit dezvoltarea și corectarea, acolo unde este nevoie, a deprinderilor de igienă dentară”, a declarat directorul Liceului Teoretic Teiuș, prof. Marius Pintea. (Z.U.)
FOTO: Liceul Teoretic Teiuș
[nggallery id=1597]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități
Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități 3 Decembrie marchează, pe întreg mapamondul, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 11 minute
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Curier Județeanacum 23 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 15 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri