Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: DAIMLER Mercedes a inaugurat în SEBEȘ construcţia unei noi fabrici de cutii de viteze! Au participat Ponta,Țiriac, Șova!

Bogdan Presecan

Publicat

în

ceremonie inaugurare Daimler Sebes 2014 (66)Investiția străină a anului în România – Sebeș, în valoare de circa 300 de milioane de euro, continuă în ritmul și disciplina nemțească.

La Sebeș, în județul Alba, s-a desfășurat vineri, 4 aprilie, ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcţie pentru unitatea de producţie Star Assembly.

Subsidiara din România a concernului german Daimler, cel mai important producător de mașini din lume și principalul inovator în domeniul auto, marchează cu această ocazie demararea construcției celei de a treia fabrici la Sebeș, unde vor fi produse cutiile de viteze pentru autoturismele Mercedes.

Evenimentul a marcat începutul unei noi etape a investiţiei de peste 300 de milioane de euro derulate de Daimler în România, pentru extinderea producţiei de cutii de viteze de ultimă generaţie destinate automobilelor Mercedes-Benz, proiect care va genera peste 500 de locuri de muncă în judeţul Alba şi în împrejurimi.

Program evenimentului a cuprins, pe lângă ceremonia oficială de aşezare a pietrei de temelie, şi o vizită în hala de producţie a cutiilor de viteză cu dublu ambreiaj.

Noua fabrică va fi construită parțial pe terenul de 9.514 metri pătrați pe care a funcționat până de curând Staţia meteorologică Sebeş, relocată într-o altă locație, pentru dezvoltarea unităților de producție ale investitorului german Daimler. Lucrările la noua fabrică vor dura un an, iar apoi, timp de încă 6 luni vor fi montate și testate echipamentele tehnice cu care va fi dotată unitatea de producție.

În luna ianuarie, Star Transmission a inaugurat la Sebeș cea de a doua unitate de montaj de cutii de viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes – Benz.

Compania Daimler – Star Transmission extinde reţeaua de producţie pentru autoturismele Mercedes-Benz în județul Alba. Este cea mai mare investiție din istoria județului nostru, iar unitățile de producție vor fi construite în zona cea mai dinamică din punct de vedere a dezvoltării industriale din județul nostru.

inaugurare Daimler STC Sebes (55)UPDATE ora 14.00: După ce reprezentanții presei au vizitat cantina fabricii și unitatea de producție inaugurată în data de 19 ianuarie 2014, alaiul de invitați s-a deplasat la cortul special amenajat pentru acest eveniment, amplasat pe locația viitoarei fabrici.

Ceremonia oficială de așezare a primei pietre de temelie, va avea loc în prezența prim-ministrului României, Victor Ponta, a ambasadorului Germaniei în România Werner Hans Lauk, precum și a numeroși reprezentanți ai autorităților centrale și locale.

În noua fabrică Star Assembly se va monta, începând cu anul 2016, cutia de viteze automată în 9 trepte 9G-TRONIC. În prezent subsidiara Daimler în România, STC are la Sebeș și Cugir circa 1200 de angajați.

La eveniment au sosit Ion Țiriac, premierul Victor Ponta, miniștrii Dan Șova și Constantin Niță, precum și numeroase oficialități locale și județene din regiune.

Cătălin Ştefănescu, realizatorul emisiunii Garantat 100%, prezintă evenimentul.

UPDATE ora 14.20: În deschidere, după proiecția unui scurt film de prezentare al investiției companiei Daimler în România, directorul general al STC – Bernd Krottmayer a prezentat un scurt istoric al filialei Daimler AG în județul Alba și a mulțumit pentru colaborare celor care au sprijinit realizarea acestui proiect de anvergură la Sebeș. Discursurile au continuat cu Markus Schafer – membru al Consiliului de Administrație Daimler pentru Producție și Achiziții Publice Mercedes-Benz Cars și Mercedes-Benz, Peter Schabert – Directorul de Producţie pentru Sisteme de Transmisie a Mercedes-Benz şi al Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkhei, Werner Hans Lauk – ambasadorul Germaniei la București. În final a luat cuvântul premierul Victor Ponta.

Markus Schafer a precizat că vânzările Mercedes-Benz au crescut cu 28 la sută în 2013. O performanță demnă de amintit, având în vedere perioada de criză economică care a afectat la nivel mondial industria constructoare de mașini.

Victor Ponta prim-ministru: “Vreau să mulțumesc pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment. Mă bucur că în România se întâmplă lucruri bune. O investiție atât de importantă promovată de una dintre cele mai prestigioase companii pe plan mondial, reprezintă într-adevăr un eveniment. Acesta este meritul echipei din Sebeș, care a crezut încă din 2001 în acest proiect, este meritul conducerii companiei Daimler, este meritul autorităților locale, și nu în ultimul rând este meritul Guvernului care a sprijinit această investiție și prin ajutorul dat de statul român, ajutor care se va întoarce prin taxe și impozite, șamd (…)

România a redevenit și trebuie să rămână o țară competitivă. Cred că proiectul pe care îl pornim aici la Sebeș este o excepțională carte de vizită pentru România, pentru a aduce noi investitori, pentru a crea noi locuri de muncă.”

UPDATE 15.10: Surpriză! Moment spectacular! Piatra de temelie a viitoarei fabrici a ieșit din podiumul pe care se aflau oficialii companiei și invitații. În mijlocul acestei pietre, într-un orificiu, a fost introdus un tub, iar în acesta mai multe obiecte simbolice. Fiecare invitat a avut onoarea să introducă câte un obiect simbolic: ziarul „Unirea” de astăzi, 4 aprilie 2014, o roată dințată, diploma care a atestat piatra de temelie. A urmat instalarea plăcii, la montarea căreia fiecare invitat a introdus câte un șurub.

După finalizarea ceremoniei jurnaliștii au fost invitați la conferință de presă la care au participat premierul Victor Ponta și reprezentanții Daimler în România.

 Despre Star Transmission SRL

Filiala Daimler Star Transmission a fost înființată în 2001. De atunci se produc la Cugir roți dințate, axe și componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteză și sisteme de direcție. Tot aici se află și centrul de tehnologii din care face parte și producția de prototipuri și un centru de instruire. La Sebeș s-a început montajul de cutii de viteză automate cu 5 trepte în 2013. Startul dat la Sebeș anul acesta pentru montajul transmisiilor 7G-DCT cu dublu ambreiaj oferă capacități suplimentare față de procesele concentrate anterior exclusiv în Stuttgart. În prezent compania dispune de o forță de muncă de aproximativ 1200 de oameni.

Cu sprijin de la Guvernul României, Star Transmission este una dintre primele companii care oferă un sistem de educație dual după modelul statului german Baden-Wuerttemberg. Scopul sistemului de educație dual este acela de a oferi tinerilor din regiunea Alba bune perspective de carieră, asigurând în același timp dezvoltarea tinerelor talente pentru Star Transmission. Din septembrie 2013, odată cu inaugurarea Școlii Duale din Alba-Iulia, STC instruiește alături de alte 5 companii din județul Alba, tineri în profesii tehnice, cum ar fi electro-mecanică sau turnător modelier.

Pentru a optimiza și mai mult condițiile de muncă ale celor aproximativ 1200 de angajați, Star Transmission oferă de la sfârșitul anului 2013 un program de sănătate. La cabinetul medical din cadrul fabricii se fac controale medicale gratuite și se oferă sfaturi pentru angajați. În plus, o dată pe săptămână angajații pot beneficia de consultații de la medici specialiști, printre care cardiologi, dermatologi și nutriționiști.

 

Alexandra Mateș, Bogdan Presecan

[nggallery id=1406]

[nggallery id=1409]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea