FOTO. Cum va arăta stațiunea balneo-climaterică de cinci stele de la Ocna Mureș și locul în care va fi realizată investiția de 8,4 milioane de euro
Peste 8,4 milioane de euro vor fi investiți într-o stațiune balneo-climaterică cu centre de sănătate, recuperare, înfrumusețare și agrement, la Ocna Mureș, oraș care a punctat zeci de ani pe harta turistică a României prin băile sărate, momentul de glorie fiind atins în 1980.
Ocna Mureș este un oraș care a oferit în trecut mai multe instalații de tratament, însă în ultimii ani a fost șters de pe harta turistică a României.
Consiliul Județean Alba și Primăria acestui oraș au decis să investească peste 8,4 milioane de euro într-un obiectiv turistic important, o stațiune balneo-climaterică cu bază de tratament și agrement.
Aceasta va avea spații cu destinații multiple, între care o bază de agrement cu o sală de fitness, un restaurant, mai multe săli pentru tratamente terapeutice, recuperare medicală, înfrumusețare și sănătate, un magazin de echipamente și produse balneare și cosmetice, piscine și locuri de joacă pentru copii. Stațiunea va oferi, totodată, mai multe servicii prin centrele de sănătate, recuperare, bunăstare, înfrumusețare și divertisment. De asemenea, obiectivul va avea o bază proprie de cură balneară cu săli de tratament, piscine de tratament, săli de consultaţii medicale și masaj, dar și spații pentru practicarea de activități sportive cu piscine exterioare, saune și săli de gimnastică.
Consilierii județeni din Alba au aprobat, joi, două proiecte de hotărâre privind asocierea între Consiliul Județean și Primăria Ocna Mureș în vederea realizării în comun a stațiunii balneo-climaterice, pe o suprafață de 10.656 de metri pătrați.
Astfel, baza de tratament și agrement ar urma să fie finalizată la începutul anului 2020, iar lucrările vor începe în câteva luni.
Bazinele exterioare vor avea o suprafață peste 1.700 de metri pătrați, iar în jurul acestora vor fi amenajate spații verzi, unde se vor planta arbuști și tufișuri, potrivit proiectelor de hotărâre aprobate în ședința CJ Alba.
Investiția se realizează ținând cont de potențialul balnear al apelor care se află în Ocna Mureș, iar bază de tratament va deservi atât locuitorii orașului, zonă limitrofă, dar și potențialii turiști.
Primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler, a declarat, joi, că acest proiect este un început pentru revenirea economică a orașului.
”Acesta nu va rezolva toate problemele economice ori sociale ale locuitorilor, dar dă startul unei relansări economice bazate pe resurse naturale aproape nelimitate, relansează în domeniul tratamentului balneoclimateric din România un brand de prestigiu: Băile Sărate Ocna Mureș. Baza de tratament este primul pas, dar este un pas mare pentru că această investiție nu se adresează numai locuitorilor județului Alba, ci tuturor acelora, care în suferință fiind, își pot găsi vindecarea utilizând bogățiile naturale ale orașului Ocna Mureș”, a spus Silviu Vințeler.
[nggallery id=3464]
Locul în care va fi realizată investiția – strada Fabricii
Zeci de ani „oraşul sării“, Ocna Mureş, judeţul Alba, a punctat pe harta turistică a României prin băile sărate. Încă din 1936, la Ocna Mureş s-a înfiinţat Oficiul local de cură şi turism, care a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţat de regimul comunist.
Baile Ocna Mures au fost zeci de ani principala atracţie a oraşului pentru cei care sufereau de afecţiuni reumatice şi ginecologice. Datele statistice arată că în anii 1980, ajungeau aici, în fiecare an, între 7.500-8.000 de oameni din întreaga ţară. Pe harta turistică a ţării era cotată pe locul doi, după Slănic-Moldova.
[nggallery id=3465]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii