FOTO: Cum a ajuns albaiulianca Andreea Anghel un make-up artist respectat, printre cei mai buni din oraş. Sfaturi pentru reprezentantele sexului frumos
A descoperit pasiunea pentru make-up încă de mică, şi-a urmatul visul, a participat la masterclass-uri şi cursuri de perfecţionare, iar astăzi se bucură de o carieră de succes. Este vorba despre albaiulianca Andreea Anghel, un make-up artist respectat, care a reuşit să capete prestigiu în oraşul natal. Are o experienţă de aproape 10 ani în lumea make-up-ului şi caută în permanenţă să se perfecţioneze pentru ca reprezentantele sexului frumos care îi calcă pragul salonului să fie mulţumite de serviciile ei. Şi sunt. Numărul clientelor îi umple agenda de programări zilnic. Nu doar talentul o recomandă în rândul femeilor, ci şi felul ei de a fi. Caracterul, modestia, felul de a colabora, îi ţin clientele aproape, păstrând oarecum o legătură cu fiecare dintre ele.
Invitată la emisiunea „În gardă” la Radio Unirea FM, Andreea a vorbit despre începuturile carierei sale de succes, dar şi despre secretele unui ten frumos şi ultimele tendinţe în materie de make-up.
„Pasiunea pentru make-up o am încă de mică. Dintotdeauna mi-a plăcut să machiez, să urmăresc reviste din domeniu, dar niciodată nu m-am gândit să ajung să fac asta la un nivel profesional. Îmi plăcea mie şi atât. În primul an de facultate, având o cunoştinţă care la momentul respectiv se ocupa de cosmetică şi make-up, m-am gândit să încep, pe lângă şcoală, şi un curs în acest domeniu. Deşi eram pasionată doar de machiaj, am fost de acord să învăţ şi cosmetica. Aşa a început totul”, a spus Andreea.
Nu au trecut două luni de când a început cursul, iar succesul i-a surâs. Administratorul salonului, unde Andreea învăţa tainele make-up-ului, i-a propus să lucreze pe tură inversă cu „profesoara” ei. „Pentru mine a fost o onoare. Deşi m-am simţit nepregătită, am fost încurajată de îndrumătoarea mea şi am acceptat”, a povestit aceasta. Cinci luni mai târziu, Andreea a fost contactată de un alt salon renumit, din Alba Iulia, şi s-a mutat acolo pentru o perioadă de aproximativ 6 luni, după care a decis să-şi înceapă cariera pe cont propriu. A ales să se mute cu chirie la salonul unde activează şi în prezent, de mai bine de 8 ani.
Deşi are o facultate şi un master absolvite, în Management, Andreea spune că îi place atât de mult ceea ce face, încât managementul îl foloseşte doar pentru a-şi manageria propria-i muncă.
Palmares: masterclass-uri şi cursuri de perfecţionare
Se dedică întru totul în ceea ce face şi caută mereu să se perfecţioneze. Are un palmares bogat, participări la cursuri şi masterclass-uri. Printre make-up artiştii de la care a învăţat „secretele machiajului” se numără renumitul specialist Alexandru Abagiu, Jana Ceban, Iuliana Sandu, Anca Rădulescu sau Denis Kartashev. Cu cel din urmă (foto) i-ar plăcea să lucreze şi pe viitor. Spune despre el că este un tip excentric, de la care a avut multe de învăţat şi în stilul căruia s-a regăsit foarte mult. De asemenea, a participat la un curs special, la una dintre cele mai vechi şcoli de make-up din Bucureşti, Kruger Brent.
„După fiecare seminar am rămas cu câte ceva. Fiecare make-up artist are stilul lui, diferit, dar este bine să alegi lucrurile cu care eşti de acord, în care tu te regăseşti, şi să le pui în practică mai departe”, a explicat Andreea.
De unde inspiraţia pentru machiaje?
Machiajul poate fi considerat o artă, iar Andreea a povestit că de cele mai multe ori este inspirată de trăsăturile şi personalitatea clientei, însă spune că o poate inspira imprimeul unei rochii, piatra unui inel sau chiar natura.
Trăieşte sentimente de bucurie atunci când din mâna ei „iese” o femeie frumoasă şi spune că e o plăcere, când ajunge acasă, să se uite peste pozele cu machiajele realizate în ziua respectivă.
” La fiecare mă uit, poate e mult spus, ca la propriul meu copil, mi-e foarte drag. Încerc să nu las să plece nicio clientă nemulţumită sau nesigură”, a declarat aceasta.
„Nu haina şi nici machiajul nu ar trebui să-l facă pe om”
Este de părere că nu haina îl face pe om, astfel că nici machiajul nu ar trebui să-l facă pe om, spune ea. „Am învăţat să nu judec oamenii după aparenţe şi încerc să mă ghidez în continuare după asta. Cred că haina nu-l face pe om şi nici machiajul nu ar trebui să-l facă pe om:” După părerea mea ar trebui să ne îmbrăcăm şi să ne machiem aşa cum simţim şi aşa cum ne reprezintă, atâta timp cât avem o limită a decenţei”.
Cum ne îngrijim tenul pe perioada sezonului rece?
„În sezonul rece tenul este mult mai uscat, avem nevoie de o îngrijire suplimentară, în comparaţie cu celelalte anotimpuri”, spune Andreea. Pentru un ten frumos, în această perioadă, recomandă femeilor să folosească serumuri, uleiuri esenţiale şi măşti hidratante.
Spre exemplu, pentru tenul uscat este foarte bun uleiul de argan, iar pentru tenul gras-acneic – uleiul de neem. Pentru tenul deshidratat sunt recomandate serumurile pe bază de acid hialuronic.
Cum ar trebui să arate un machiaj de zi, realizat în 20 de minute?
Douăzeci de minute sunt suficiente pentru un machiaj de zi, din punctul de vedere al Andreei. Aceasta este adepta unui machiaj cât mai natural, curat:”Pentru un machiaj de zi aş aplica un fond de ten, o pudră, un blash în obraji, rimel eventual şi un ruj sau un gloss”.
Întrebată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac fetele atunci când se machiază, Andreea a spus că alegerea nuanţei nepotrivite a fondului de ten ar fi principala greşeală, însă şi conturarea sprâncenelor cu o nuanţă neadecvată sau conturul prea închis al buzelor, de multe ori depăşit, le consideră greşeli.
Cum ne alegem fondul de ten?
Zona cea mai bună pentru a testa fondul de ten este mandibula, nicidecum pe mână, spune make-up artistul Andreea Anghel. „Pe mandibulă reuşim să alegem o nuanţă de compromis, astfel încât să fie o armonie între faţă, gât şi decolteu. Eventual aplicăm trei nuanţe de fond de ten, le estompăm uşor şi o alegem pe cea mai potrivită”, explică aceasta.
Ca textură, în funcţie de problema fiecăruia, dacă are un ten gras, uscat, cuperozic, este recomandat ca femeile să se ghideze după sfatul unui make-up artist, care dă sugestii clare referitoare la un brand anume, etc.
Pentru tenul gras, Andreea recomandă un fond de ten matifiant, pe bază de apă, nu de ulei, iar pentru tenul uscat, un fond de ten hidratant, pe bază de acid hialuronic.
„În general, recomand produsele dermato-cosmetice. Fondurile de ten profesionale sunt foarte bune, dar le-aş lăsa pentru ocaziile speciale şi nu le-aş aplica zilnic, deoarece au putere mai mare de acoperire, iar pielea nu mai respiră la fel”, a explicat aceasta.
Tendinţele în materie de make-up în primăvara anului 2015
Se poartă în continuare grafismele, glitter-ul, liniile fixe create din eyeliner în principiu, foarte evidente, întrerupe brusc. Iar ca nuanţe, în trend ar fi cele pastelate. De asemenea, în primăvara anului 2015, se poartă violetul, machiajul smokey eyes şi rujul roşu, faţa cât mai curată, un ten cu aspect de fresh.
În materie de sprâncene, acestea se poartă cât mai expresive, naturale. Genul de sprâncene pe care le vedem la vedetele de la Hollywood, spune Andreea.
În ceea ce privesc genele false, sunte recomandate cele cu aspect natural, şi doar la ocazii speciale. În general, ea foloseşte genele cu bandă.
Miresele au nevoie de o îngrijire a tenului până în ziua nunţii
Andreea a făcut şi o precizare pentru cele care urmează să fie mirese. „Miresele au nevoie de o îngrijire a tenului până în ziua cea mare, iar la momentul respectiv recomand ca acestea să-şi aleagă un machiaj care să le reprezinte, în care să se regăsească şi peste 10 ani”.
Tratamentul facial Cabernet Peel, o premieră în Alba Iulia
Tratamentele faciale sunt foarte importante pentru un ten curat şi îngrijit, iar Andreea a avut grijă să se perfecţioneze şi să se adapteze la cele mai noi tendinţe pe piaţă în acest sens. A participat la trei seminarii demonstrative ale tratamentului facial Cabernet Peel, nou apărut, şi a avut curajul să-l aducă, în premieră, şi în Alba Iulia. ” Cabernet Peell este varianta naturală a peeling-ului chimic. Ca bază are acidul tartric, extras din struguri fermentaţi, iar rolul lui este de a îndepărta straturile superficiale ale epidermului, ridurile de expresie, petele, acneea. Lucrează la mai multe probleme ale tenului, nu are vârstă şi niciun fel de contraindicaţie. Poate fi aplicat chiar şi pe tenul foarte sensibil”, a explicat aceasta.
Un astfel de tratament durează aproximativ 45 de minute, dar la o săptămână clienta revine pentru un mango peel, care încheie procesul de exfoliere a pielii. Cabernet Peel este recomandat la un interval de 6- 8 săptămâni, în sezonul rece.
Tratamente de hidratare, antirid, peeleng-uri cu acizi, pentru tenul acneic sau pentru piele pătată, se regăsesc de asemenea în lista Andreei.
Bronzul organic
Bronzarea organică nu afectează pielea. Este o soluţie pe bază de plante, nu este dăunătoare şi se menţine pe piele între 7 şi 10 zile.” Acesta este intervalul în care pielea noastră se regenerează, chiar dacă nu vedem, iar în tot acest timp, pentru a păstra bronzul cât mai natural, fără pete, este indicată hidratarea pielii. Acest bronz organic se realizează cu pistol de vopsit, într-un cort special, pulverizând soluţia pe tot corpul.
Şi bărbaţii calcă pragul salonului. Cum ar trebui să-şi îngrijească tenul?
La salonul de înfrumuseţare ajung şi bărbaţii, de cele mai multe ori pentru tratamente faciale şi pensat sprâncene. Andreea consideră că un bărbat trebuie să-şi îngrijească tenul la fel ca şi o femeie, vorbind aici de strictul necesar: o demachiere a feţei pentru îndepărtarea impurităţilor, dar şi folosirea unor creme hidratante de zi şi de seară.
Pentru demachiere, aceasta recomandă demachiantul gel sau sub formă de săpun, care, din punctul ei de vedere, îndepărtează cel mai bine impurităţile. Şerveţelele demachiante le consideră o soluţie de „forţă majoră”.
Feeric Fashion Days şi M Calendar, printre cele mai mari provocări ale make-up artistului Andreea Anghel
Îi place munca în echipă, să cunoască oameni noi şi nu a refuzat niciodată invitaţia de a participa la diverse festivaluri de modă sau proiecte care să includă make-up-ul. Printre provocările ei cele mai mari se numără Feeric Fashion Days, un festival de modă ce a avut loc în vara anului 2014 la Alba Iulia, şi un proiect de fotografie de modă M calendar, unde Andreea a avut ocazia să machieze modelele.
Ce spune Andreea despre această experienţă?
„Îmi place să muncesc în echipă, să ies din salon, să cunosc oameni, să împărtăşesc cu ei experienţe, să avem un ţel comun, şi anume acela de a avea un rezultat impecabil. A fost o experienţă foarte plăcută. Mi-am făcut prieteni noi, am cunoscut bloggeri, fotografi, oameni iubitori de frumos. Printre aceştia se numără, Mitichi, producătorul M Calendar şi al festivalului Feeric, bloggeriţele Ioana Grama, cu care am rămas în relaţii bune, o tipă extraordinară cu mare simţ al umorului, Sandra Bendre, Ioana Chişiu, fete talentate, fete cu simţ şi gust artistic.
În comparaţie cu Feeric Fashion Days, unde designerul impunea machiajul care trebuia realizat, la M calendar conceptul era creat de coordonatorul calendarului şi bloggerite. Se ţinea cont şi de părerea make-up artistului. Am avut ocazia să ne dăm frâu liber simţului artistic”, a povestit Andreea.
„S-a muncit de dimineaţa până seara. Aştept să se repete experienţa si sper să mai fac parte din echipa lor şi anul acesta”, a adăugat ea.
Andreea merge pe principiul „Clientul nostru – stăpânul nostru”, spune că nu s-a întâmplat ca până acum să refuze pe cineva, iar feedback-ul clientelor de cele mai multe ori a fost unul încântător.
Pe Andreea Anghel o găsiţi pe pagina de socializare Facebook, pe Instagram şi la salon Ana Maria, situat în centrul oraşului, vis-a-vis de Alba Mall.
[nggallery id=2974]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Monden-Clubbing
Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 17 – 23 IANUARIE 2025. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall
Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 17 – 23 IANUARIE 2025. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall Wolf Man / Omul-lup Avanpremiera Regia: Leigh Whannell Cu: Christopher Abbott, Julia Garner, Sam Jaeger, Matilda Firth Gen Film: Horror Durată: 108 min Rating: N 15 Christopher Abbott este Blake, un soț […]