FOTO Cugir: ,,Prichindeii sănătoși sunt ecologiști voioși”. Serbare desfășurată în cadrul Proiectului educațional ,,ECOGRĂDINIȚA”
Pornind de la adevărul că ”Natura și Viața sunt darurile lui Dumnezeu pentru om” la Grădinița cu program prelungit ,,Prichindel” din Cugir a avt loc marți,sub genericul ,,Prihindeii sănătoși sunt ecologiști voioși”, derularea Proiectului educaţional „Ecogrădiniţa”, eveniment care se desfășoară în acest an sub responsabilitatea educatoarelr Ana Lupu şi Angela Sasu.
Pe lângă numeroșii prichindei din cele 7 grupe, la serbare au luat parte numeroși părinți, bunici și rude ale copiilor. Au fost prezenți directorul școlii Gimnaziale ,,Singidava”, prof. Floare Vlasea, șefa SPAS Cugir, Viorica Nedel, precum și asistent social Ionela Bișboacă. ,,Noi educatoarele, cunoscând toate particularitățile acestei vârste, ne aplecăm cu multă responsabilitate, ajutându-i pe cei mici să exploreze natura în mod dirijat, prin întrebări și sesizări, dar în același timp și prin joc, activitatea specifică acestei vârste, care le dă posibilitatea să descopere în mod spontan anumite aspecte, transformări ce au loc în natură”, le spunea participanților prof. Alina Cristina Rotaru.
După cum am aflat „Alimentaţie sănătoasă şi activitate fizică”- este un program educaţional care a debutat în acest an şcolar şi care se dorește să continue deoarece este benefic tuturor. Responsabilele de proiect în cadrul grădiniţei sunt educatoarele Alina Rotaru şi Lucia Durduc. ,,Spunem adesea că sănătatea este comoara cea mai de preţ. Cu toate acestea este cea mai uşor de pierdut şi trebuie să recunoaştem, cel mai prost păzită în zilele noastre.
Majoritatea copiilor se nasc cu acest nepreţuit dar. Aşa că, împreună ne-am propus să veghem asupra sănătăţii copiilor noştri, îndrumându-i de mici către o alimentaţie corectă şi un stil de viaţă sănătos. Pornind de la acest adevăr, noi oamenii, avem datoria să prețuim aceste daruri și în primul rând să le facem cunoscute și copiilor noștri.
La vârsta preșcolară, mai ales, copiii vin în contact tot mai mult cu natura și devin fascinați de toate aspectele ei, de toate minunile ei”, se arată în proiectul promovat de instituția preșcolară. Încă de la grădiniță copiii învață că ecologia este știința ocrotirii naturii. Prin cuvintele lor ei spun: ”Noi vrem să fim ecologiști pentru că vrem să îngrijim natura!”.
De aceea desfășurăm acțiuni de colectare a plasticului și hârtiei care sunt trimise spre reciclare, dar și acțiuni care ajută copilul să găsească drumul corect al gunoiului spre tomberon. Totodată să nu uităm activitățile în curtea grădiniței (plantare de flori, pomișori) și de îngrijire a unor animale mici în vizite la gospodării din apropierea grădiniței. În concluzie activitățile ecologice dezvoltă copiii intelectual, emoțional volițional și moral.Și nu uitați: “Nu omorâți acest Pământ!”, este mesajul pe care au dorit sa-l transmit celor mici doamnele educatoare.
PROGRAMUL EVENIMENTULUI:
Programul a debutat cu un moment prezentat de grupa mică „Albinuţele” (educatoare Alina Rotaru şi Lucia Durduc) care ne amintesc despre „pâinea cea de toate zilele” printr-un mic dans „Brutarii”; S-a continuat cu grupa mică „Îngeraşii” (educatoare Maria Luca şi Oana Maierescu) cu un dans al fructelor; Grupa mijlocie „Buburuzele” (educatoare Elena Ţigan şi Ilona Bîrsan) ne învaţă că este bine să mâncăm câte puţin din fiecare fruct sau legumă printr-un dans hazliu.
Mai departe grupa „Florilor” (educatoare Anca Vinceler şi Angela Sasu) au prezentat câteva mesaje ecologiste. Să învăţăm „Imnul ecologiştilor” împreună cu grupa mare „Voiniceii” (educatoare Ana Lupu şi Maria Leu). Grupa mijlocie „Iepuraşii” (educatoare Ilona Bîrsan şi Mihaela Urieşu) ne-au pregătit o poezie dialogată prin care doreşte să ne înveţe cum să fim buni ecologişti şi să ţinem minte „Nu omorâţi acet Pământ!”
Copiii din grupa mare „Pitici isteţi” (educatoare Cornelia Uritescu şi Adina Trifa) au confecţionat câteva cosmtume eco, apoi doresc să ne arate că mişcarea este foarte bună pentru organism. Cei din urmă vor fi cei dintâi. Grupa mare „Fluturaşii” (educatoare Eleonora Ţenea şi Emilia Budereş) s-au străduit şi se vor strădui în continuare să ne pregătească o delicioasă prăjitură „Biluţe sănătoase”.
(C.P.)
[nggallery id=4073]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Tânăr de 24 de ani, din Blaj, REȚINUT de polițiștii din Mureș, după ce a fost prins în trafic având permisul de conducere suspendat
Tânăr de 24 de ani, din Blaj, REȚINUT de polițiștii din Mureș, după ce a fost prins în trafic având permisul de conducere suspendat Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Blaj, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii din Mureș, după ce a fost prins pe o stradă din Târnăveni, […]