Foto Cugir: Peste 300 de elevi și dascăli au luat parte la ,,Marșul cărților și cititorilor”
Miercuri, 20 aprilie, s-a desfășurat la Cugir prima ediție a ,,Marșului cărților și cititorilor, activitate subscrisă proiectului național al Bibliotecii Naționale din România în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic Alba. Cu ocazia Zilei Mondiale a cărții, a dreptului de autor și al bibliotecarilor, eveniment celebrat în fiecare an pe 23 aprilie.
Peste 300 de elevi și dascăli ai instituțiilor școlare ale Cugirului s-au strâns sub semnul dragostei de carte, al învățăturii și al promovării lecturii. Scandând lozinci precum ,,Noi citim și gândim, ,,Școala noastră o iubim” sau ,,Citesc, deci exist”!, elevii participanți la marș au împărțit trecătorilor baloane inscripționate și cateva sute de cărți, pliante și fluturași creați chiar de ei, conținând citate care să inspire spre dragostea de carte și să atragă publicul larg spre lectură.
Toate instituțiile participante la marș au susținut la final un program artistic la Casa de Cultură a orașului Cugir, sprijiniți fiind în acest sens de dna director Rodica Florea. Elevii Colegiului Tehnic ,,I.D. Lăzărescu” însoțiți de profesorii Ionuț Iancu, Diana Roșu și Alina Cărpinișan au recitat poezii dedicate iubirii de carte, iar cei ai Școlii Gimnaziale ,,Singidava” au susținut două scenete ,,Five o clock” și ,,Ce-și face omul cu mâna lui”, pregătite împreună cu profesoarele Nicoleta Văsuți, Bogdana Sabău și Florica Adam.
Grupul ,, Mlădițe cugirene al Scolii Gen. Nr 3 pregătit de profesoarele Ionela Popa și Luminița Zgubea au cântat piesa ,,Mult e dulce și frumoasă”. Programul artistic s-a încheiat cu prestația grupului ,, Aprentis” condus de profesorul Călin Furdui de la Colegiul ,,David Prodan”, care a încântat publicul cu piesele ,, Bieții lampagii” și ,,Dor de Eminescu”.
Au fost alături de elevi, directorii instituțiilor amintite: prof. dr. Alexandru Micaciu, Ionela Cozmescu, Stela Țîrlea, Rozalia Mihu și Floarea Vlasea.
Marșul a fost organizat cu susținerea Primăriei, Casei de cultură și al forțelor de ordine locală-Jandarmeria și Poliția, cărora organizatorii marșului, profesoarele Tatiana Ungurianu și Cristina Pătroescu de la Colegiul Național ,,David Prodan, le mulțumesc pe această cale pentru sprijinul acordat. (C.P.)
[nggallery id=1979]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Sporto zi ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii13 ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ