Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Universitatea Cluj 69-65, în Cupa României | Echipa condusă de Miroslav Popov, calificată în „careu de aşi”

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia s-a calificCSU Alba Iulia - U Cluj Cupa Romaniei 50at în semifinalele Cupei României, după ce a învins în manşa retur a sferturilor de finală a Cupei României, pe Universitatea Cluj, scor 69-65 (28-16, 15-16, 14-14, 12-19).

Echipa condusă de Miroslav Popov a acces pentru a treia oară în ultimele 4 sezoane în „careu de aşi”, calificare cu mari emoții însă.

A fost un meci tensionat, un eventual pas greșit însemnând ratarea unui obiectiv abordabil și implicit tensiune la club (amenzi și chiar despărțiri de jucătoare). Deși s-a aflat la conducere în permanență, CSU nu a putut respira ușurată decât în final.

*S-a jucat până la final!

CSU a început tare, dornică să-și asigure cât mai rapid calificarea și să nu trăiască periculos. Echipa lui Popov s-a impus în primul sfert la o diferență liniștitoare, 28-16, dar apoi lucrurile au început să scârție.

Impusionate de pe margine de vulcanicul antrenor Dragan Petricevici, oaspetele s-au agățat de meci și au început să se apropie periculos pe tabelă, ajungându-se în parțialul secund la un moment dat la 32-30.

CSU s-a aflat permanent la conducere, însă balanța nu a fost înclinată definitiv, la pauza mare scorul fiind 43-32.

*Iar cădere inexplicabilă și final pe muchie

Și în al treilea sfert, evoluția a fost echilibrată, cu momente bune de fiecare parte, asfel că publicul a trebuit să suporte emoțiile.

Cu 11 puncte avantaj înaintea ultimului sfert, elevele lui Popov încă nu erau sigure de accederea în „careul de ași”, mai ales că amintirea coșmarului de la Cluj încă persista. Un coș de trei puncte înscris de Webb a dus scorul la 64-52, când mai erau 5 minute din timp.

Din favorită sigură, CSU a suportat chinul din final când clujencele au remontat incredibil, marcând 8 puncte consecutive, ajungîndu-se la o diferență deloc sigură, 68-63, când mai erau 70 de secunde! Inexplicabil Abel a irosit atacul, iar Clujul a reușit minunea, ajungându-se la un scor pe muchie, 68-65. Albaiuliencele erau copleșite, greșeau pe bandă rulantă, iar calificarea rămânea în suspans! Antic a transformat doar o liberă, din două și cu 7 secunde până la final diferența era de numai 4 puncte: 69-65

 

CSU Alba Iulia: Mariah King – 18, Adriene Webb –  14, Sonia Ursu – 13, Asia Logan – 11, Vanessa Abel –10, Stefka Miteva – 2, Jelena Antic – 1.

Joi este întâlnire în CEWL, acasă cu Slovanka MB, iar în 19 decembrie, un meci dificil, acasă, cu Phoenix Galaţi – ambele partide în Sala „1 Decembrie 1918”.

[nggallery id=1414]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea