Rămâi conectat

Actualitate

(FOTO) CSU Alba Iulia s-a calificat în semifinale! *După argintul din Cupă, echipa lui Popov a realizat o nouă performanţă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia scrie istorie pentru sportul judeţean, prin calificarea în „careul de aşi” al Ligii Naţionale! Gruparea din Cetatea Marii Uniri a învins în al doilea joc, acasă, scor 86-68, pe Sepsi Sf. Gheorghe şi astfel a acces în primele 4 echipe, urmând să joace în semifinale cu CSM Târgovişte (meciuri în 17, 20 – la Alba Iulia şi 24 aprilie). Sârbul de pe banca tehnică a CSU, Miroslav Popov a demonstrat că ştie meserie şi a pus angrenajul în funcţiune, Alba îndreptându-se spre performanţe remarcabile în baschet!

*”Tricolorul” la putere!

Trupa lui Popov este la a doua ispravă de acest gen în numai o săptămână, studentele trăind clipe magice, după ce CSU s-a calificat în finala Cupei României, în urma Final Four-ului găzduit în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”.

Partida a debutat sub auspiciile rivalităţii dintre galeriile celor două formaţii manifestate în meciul disputat în semifinalele Final Four, de la Alba Iulia, când suporterii din Sf. Gheorghe au vrut să afișeze steagul secuiesc în Orașul Marii Uniri. În replică, în primul meci din play-off, jucat pe terenul baschetbalistelor din Covasna, fanii formaţiei gazdă au etalat steaguri secuieşti. În cel de-al doilea meci, din Sala Universităţii 1 Decembrie 1918, galeria Gruppo Arnsberg nu s-a lăsat mai prejos şi a întins pe toată lungimea sălii un drapel tricolor imens, de circa 25-30 de metri (iar galeria oaspete nu s-a prezentat). Mai mult, pe timpul prezentării jucătoarelor oaspete, suporterii albaiulieni au scandat Romania, Romania!

*Victorie la pas…

Cu Amanda Thompson şi Ekaterina Abramzon cu poftă de joc, echipa lui Popov a măturat pe jos cu echipa din Sf. Gheorghe, care a fost o palidă umbră a formatiei care anul trecut surclasa acasă CSU Alba Iulia. Albaiuliencele au intrat pe teren cu dorinţa de a caştiga, cu mentalitate de învingător şi şi-au atins ţelul- calificarea în semifinale.

*Harlem Shake marca Alba

Victoria a fost sărbătorită într-un mod surprinzător de echipierele CSU cu un dans „Harlem Shake” marca Alba Iulia, cu Amanda Thompson în rolul principal, speriindu-l inclusiv pe Popov.

Am început mai greu, dar apoi am intrat în meci şi am reuşit să ne impunem ritmul. Cu campioana vor fi întâlniri interesante. Să ne bucurăm pentru ce am realizat, e o performanţă mare„, a declarat Popov, antrenor care deja pregăteşte strategia pentru stagiunea următoare, meritând continuitatea pe banca tehnică.

Pe sferturi, scorul a fost 28-19, 18-18, 24-16, 16-15, iar punctele gazdelor au fost înscrise de Amanda Thompson – 20, Katya Abramzon – 17, Becca Tobin – 16,  Tereza Brantlova -10, Alexandra Uiuiu – 10, Jovana Vukoje – 9, Eniko Laza – 4.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au emis vineri, 26 iulie, prognoza meteo pentru intervalul 29 iulie – 26 august 2024. Potrivit specialiștilor, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea