FOTO| CREȘTEREA prețurilor în Alba: Cât au ajuns să coste produsele vândute în piață. Prețuri DUBLE pentru legumele și fructele crescute în județul nostru
CREȘTEREA prețurilor în Alba: Cât au ajuns să coste produsele vândute în piață. Prețuri DUBLE pentru legumele și fructele crescute în județul nostru
Lumea se confruntă în acest moment cu o instabilitate accentuată din punct de vedere economic, din cauza inflației scăpate de sub control și, implicit, a costului vieții din ce în ce mai ridicat pentru multe buzunare.
Acest val de scumpiri înseamnă că, de cele mai multe ori, românii sunt nevoiți să selecteze aproape zilnic obiectele necesare din coșul lor de cumpărături, pentru a-și putea asigura hrana.
Piața agroalimentară Cetate din Alba Iulia, un loc în care producătorii locali aleg să își vândă produsele zilnic sutelor de cumpărători din orașul nostru și nu numai, a fost la rândul său „martoră” la creșterea prețurilor.
Ziarulunirea.ro și-a propus astfel să „treacă prin revistă” câteva dintre produsele oferite de vânzători, precum și prețurile cerute de către aceștia.
În cazul unor produse crescute local, în județul nostru, prețurile sunt chiar și de două ori mai mari decât a celor aduse din alte părți ale țării, precum roșiile din Vințu de Jos, pentru care producătorul cere 15 lei pentru un kilogram, în timp ce pentru cele oltenești se cere doar 6 lei pentru aceeași cantitate.
Un alt exemplu îl reprezintă și castraveții din Micești, pentru care producătorii cer 8 lei pentru un kilogram, în timp ce un alt comerciant cere 5 lei pentru cei crescuți în Oltenia.
Potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), preţurile de consum din România au crescut cu 0,8% în luna iunie 2022, comparativ cu luna mai 2022, iar rata anuală a inflaţiei în luna iunie a fost 15,1%, faţă de iunie 2021.
”Preţurile de consum în luna iunie 2022 comparativ cu luna mai 2022 au crescut cu 0,8%. Rata inflaţiei de la începutul anului (iunie 2022 comparativ cu decembrie 2021) este 10,0%.
Rata anuală a inflaţiei în luna iunie 2022 comparativ cu luna iunie 2021 este 15,1%”, a transmis marţi INS, o cifră care este peste estimarea din primăvară a Băncii Naţionale a României.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
E jale! FMI a înrăutăţit estimările de creștere a economiei românești Fondul Monetar Internaţional (FMI) a înrăutăţit estimările de creştere a economiei româneşti în acest an la 1,6 la sută, de la 3,3 în octombrie, arată raportul publicat, miercuri, 23 aprilie 2025, cu prilejul reuniunilor de primăvară de la Washington ale Fondului şi Băncii Mondiale. […]
PENSII 2025: Proiectul care prevede creșterea vârstei de pensionare a magistraților, adoptat de Camera Deputaților
PENSII 2025: Proiectul care prevede creșterea vârstei de pensionare a magistraților, adoptat de Camera Deputaților Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, 23 aprilie 2025, proiectul de lege privind pensiile speciale ale magistraţilor, cu 259 de voturi pentru, un vot contra şi 25 de abţineri iar un parlamentar nu a votat. Citește și: Noutăți pensii 2025: […]
OFICIAL: Când intră BANII din alocații, indemnizații, pensii și alte drepturi sociale în mai 2025
Oficial: Când intră banii din alocații, indemnizații, pensii și alte drepturi sociale în mai 2025 Chiar dacă începutul lunii aduce mini-vacanța de 1 Mai, toate sumele aferente plății alocațiilor pentru copii, indemnizațiilor, pensiilor și tuturor celorlalte drepturi sociale vor ajunge la timp la beneficiari, au anunțat, miercuri, 23 aprilie 2025, reprezentanții Ministerului Muncii, Familiei, Tineretului […]