Rămâi conectat

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara câștigă Cupa României după o finală dramatică! Trofeu pentru istorie, cu jucători din Alba!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Incredibilă performanță realizată de divizionara secundă Corvinul Hunedoara, care a câștigat Cupa României, pentru prima dată în istorie!!! O poveste frumoasă lângă furnale, unde revelația competiției „KO” a scris istorie și se pregătește să joace în Europa.

„Corbii albaștri” au realizat cea mai frumoasă poveste din fotbalul românesc din ultimele decenii, prin această minune!

Zlătneanul Antonio Bradu a transformat o lovitură de departajare și Alba se mândrește cu noi  fotbaliști care au cucerit Cupa României, alături de acesta fiidn Mariu Lupu și Timotei Mitran. Înainte de meci, galeria Corvinului a arborat un banner: ”Corbul cu inel aduce Cupa la Castel”, un mesaj sugestiv, un vis transformat în realitate și într-o pagină memorabilă. Iar numele lui Florin Maxim este pus într-o panoplie de aur a Hunedoarei, alături de acela al legendarului Mircea Lucescu.

Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați, finala Cupei României, a însemnat un meci superb, un ultim act dramatic, care a avut nevoie de prelungiri și lovituri de departajare, hunedorenii câștigând cu 3-2! Portarul Ștefan Lefter a fost desemnat MVP-ul finalei.

După 120 de minute a fost egalitate, scor 2-2 (1-1), cu divizionara secundă autodepășindu-se. Au marcat Cisotti, Gomes/ Manolache, Bradu, Hergheligiu. Au ratat M. Coman/ Gaitan, Lameira (execuții parate de portari), Ghiocel (a trimis peste), Pîrvulescu (paradă Pap)

Pentru al doilea an consecutiv, trofeul s-a dat la Sibiu, într-o finală surprinzătoare. Sârbul Anes Rusevic a fost eroul Galațiului, cu o dublă (27, 55, penalty), dar brava Hunedoară a revenit de fiecare dată, egalând prin M. Coman (39) și Manolache (75). Ba mai mult, Corvinul putea da lovitura într-un final incandescent.

În formula de start aliniată de Florin Maxim s-au aflat și doi jucători din Alba, zlătneanul Antonio Bradu și Marius Lupu (din Vadu Moților), rezervă fiind și Timotei Mitran (originar din Gârbova)

O atmosferă superbă la Sibiu, într-o finală a marilor speranțe. Peste 12.000 de suporteri, mai mulți din Hunedoara, dar mai gălăgioși cei de lângă Dunăre, au făcut spectacol în tribune. Un duel al scenografiilor și două echipe avide de a atinge gloria. Iar mesajul postat de galeria gălățeană spune totul despre poveste: „15 mai drumul spre glorie/ Astăzi vrem să intrați în istorie”, cu trimitere spre titlul din 2011, câștigat tot în 15 mai!

Dorinel Munteanu spera să intre în istoria Galațiului, prin adjudecarea trofeului la a doua finală a Oțelului, după aceea din 2004. Corvinul s-a ridicat la înâlțimea momentului, la prima sa calificare în ultimul act din istorie

Meciul s-a disputat pe stadionul Municipal din Sibiu și a avut o miză deosebit de importantă. Echipa care a triumfat va obține calificarea în preliminariile Europa League.

Corvinul este a cincea echipă din eșalonul secund care reuşeşte să ridice trofeul Cupei României. Ultima dată când o divizionară secundă a triumfat în această competiţie a fost în 1975. Rapid câştiga atunci marele trofeu. De-a lungul timpului, Metalul Reşiţa (1954), Arieşul Turda (1961) şi Chimia Râmnicu Vâlcea (1971) au triumfat în Cupă. Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa într-un sezon în care este blocată în Liga 2, fără a avea drept de promovare în Superligă din cauza formei de organizare a clubului.

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea