FOTO: Corul ”Doruleț” din Ocna Mureș, pe scena Festivalului Coral de Primăvară 2017 din Câmpia Turzii
Sâmbătă, 13 mai, la Casa de Cultură “Ioan Floasiu” din Câmpia Turzii, s-a desfășurat cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Coral de Primăvară, la care a participat și corul ”Doruleț” din Ocna Mureș.
Invitați la acest festival au fost:
- Corul “Armonia”, din Turda, dirijor preot Sebastian Zahan
- Corul “Voci Transilvane”, din Cluj Napoca, dirijor prof. Adrian Corojan
- Corul “Camerata Academica Porolissensis”, din Zalău, dirijor prof. Ioan Chezan
- Corul “Doruleț”, din Ocna Mureș, dirijor, prof. Eva Forika
- Corul “Astra”, din Câmpia Turzii, dirijor prof. Rodica Trandafir
Manifestarea a fost organizată de Consiliul Local și Primăria din Câmpia Turzii și a avut drept generic “Centenarul Marius Cuteanu”.
După evocarea personalității pedagogului roman, compozitor și dirijor, Marius Cuteanu, care s-a remarcat prin activitatea în domeniul muzicii corale și liturgice, festivalul a demarat cu evoluția gazdelor, Corul “Astra”. Au urmat Corul “Doruleț”, Corul “Armonia”, Corul “Camerata Academica Porolissensis”, iar încheierea a aparținut Corului “Voci Transilvane”.
Corul “Doruleț” din Ocna Mures, condus de prof. Eva Forika, a avut un repertoriu diversificat, încântând publicul cu piesele: “Al Domnului este pamantul”, canon, “Amazing Grace”- solist Simon Stefan, acompaniament, prof. Levente Szoch; a urmat piesa “Măicuța mea”, unde câteva versuri a recitat Puscas Ioan, “Primavera”, ca în incheiere coriștii ocnamureșeni să destindă atmosfera cu veselul canon de primavera, “Zorile aprind”.
Toate femeile din cor au avut, alături de partituri, garoafe roșii, ceea ce le-a conferit un aer distins, primăvăratic. Florile au fost oferite de firma Gaspol, din Ocna Mureș și, la finalul manifestării, au fost dăruite colegelor organizatoare din Câmpia Turzii.
”Gazdele au oferit cupe și diplome fiecărui cor participant, iar la final, am socializat, servind cina împreună toate corurile. Mulțumim încă o dată celor care an de an oferă ocazia unor astfel de reuniuni corale!”, a transmis prof. Elena Carunta, presedintele Asociației Corala “Doruleț”.
[nggallery id=3946]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii8 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii