Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Corul ”Doruleț” din Ocna Mureș, pe scena Festivalului Coral de Primăvară 2017 din Câmpia Turzii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 13 mai, la Casa de Cultură “Ioan Floasiu” din Câmpia Turzii, s-a desfășurat cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Coral de Primăvară, la care a participat și corul ”Doruleț” din Ocna Mureș.

Invitați la acest festival au fost:

  • Corul “Armonia”, din Turda, dirijor preot Sebastian Zahan
  • Corul “Voci Transilvane”, din Cluj Napoca, dirijor prof. Adrian Corojan
  • Corul “Camerata Academica Porolissensis”, din Zalău, dirijor prof. Ioan Chezan
  • Corul “Doruleț”, din Ocna Mureș, dirijor, prof. Eva Forika
  • Corul “Astra”, din Câmpia Turzii, dirijor prof. Rodica Trandafir

Manifestarea a fost organizată de Consiliul Local și Primăria din Câmpia Turzii și a avut drept generic “Centenarul Marius Cuteanu”.

După evocarea personalității  pedagogului roman, compozitor și dirijor, Marius Cuteanu, care s-a remarcat prin activitatea în domeniul muzicii corale și liturgice, festivalul a demarat cu evoluția gazdelor, Corul “Astra”. Au urmat  Corul “Doruleț”, Corul “Armonia”, Corul  “Camerata Academica Porolissensis”, iar încheierea a aparținut Corului “Voci Transilvane”.

Corul  “Doruleț” din Ocna Mures, condus de prof. Eva Forika,  a avut un repertoriu diversificat, încântând publicul cu piesele: “Al Domnului este pamantul”, canon, “Amazing Grace”- solist Simon Stefan, acompaniament, prof. Levente Szoch; a urmat piesa “Măicuța mea”, unde câteva versuri a recitat Puscas Ioan, “Primavera”, ca în incheiere coriștii ocnamureșeni să destindă atmosfera cu veselul canon de primavera, “Zorile aprind”.

Toate femeile din cor au avut, alături de partituri, garoafe roșii, ceea ce le-a conferit un aer distins, primăvăratic. Florile au fost oferite de firma Gaspol, din Ocna Mureș și, la finalul manifestării, au fost dăruite colegelor organizatoare din Câmpia Turzii.

”Gazdele au oferit cupe și diplome fiecărui cor participant, iar la final, am socializat, servind cina împreună toate corurile. Mulțumim încă o dată celor care an de an oferă ocazia unor astfel de reuniuni corale!”, a transmis prof. Elena Carunta, presedintele Asociației Corala “Doruleț”.

[nggallery id=3946]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea