Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO: Corul “Doruleț” din Ocna Mureș, la Festivalul Coral Internațional “Alta Pusteria” din Italia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În perioada 19-23 iunie 2019, în Valea Alta Pusteria, Italia, cu cea mai faimoasă a Munților Dolomiți a avut loc Festivalul Coral Internațional sub genericul “ALTA PUSTERIA”. Festivalul a durat 5 zile si s-a desfășurat in 5 localități majore: Sesto, San Candido, Dobbiaco, Villabassa si Brunico.

Alături de peste 80 de coruri, “Doruleț” a participat la secțiunea “Folclor”, cu piese corale care au pus în valoare doina și dorul, bogăția folclorului românesc. Conduși de doi dirijori, prof. Eva Forika și Levente Szoch, coriștii au trăit minunate momente, atât pe scenă, cât și în afara ei, în comunitățile vizitate. Coriștii au purtat ii românești, iar câteva coriste au purtat costume populare din diferite zone din țară, apreciate de cei care ne-au urmarit.

Evenimentul desfășurat “La clopote”, la peste 2000 de metri altitudine, unde am urcat cu ascensorul până la PLAN DE CORONNES, a reunit corurile, care au interpretat câte o piesă corală, ca la final, toate corurile să interpreteze “Signore delle cime”. Intr-o atmosfera spirituală, înălțătoare, clopotele au bătut minute în șir, pătrunzând sufletele noastre.

“Doruleț” a concertat de 5 ori, în locuri diferite, (DOBIACCO- în Sala Mahler, VALDAORA, PAVILLON: “Cori in Piazza”, în Brunicco, la CASA RAGEN, în Biserica San Giorgio), dar și împreună cu alte coruri, iar în piața din SAN CANDIDO (Via Drava), am concertat toate corurile “Va pensiero” și “Signore delle cime”; aici a avut loc parada corurilor într-o mare de culoare și sunete minunate!

Incheierea festivalului a avut loc în ultima zi la SESTOCA ESTO, “Festa Dell’Arriverci”, când ne-am luat rămas bun unii de la alții, într-o ambianță de prietenie, unire în gânduri, sentimente, bună înțelegere, armonie, pace!
Nominalizarea Corului “Doruleț”, alături de alte coruri, a dat fiecăruia dintre noi un sentiment de satisfacție; celor doi dirijori care au valorificat potențialul corului le aducem mulțumirile noastre!

Președinte Asociația Corală “Doruleț”, prof. Elena Cărunta


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SÂMBĂTĂ: Junior Bike Race 2024, ediția a VIII-a, la Ciugud. 300 de copii vor lua startul la cel mai îndrăgit concurs de biciclete din Alba. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

SÂMBĂTĂ: Junior Bike Race 2024, ediția a VIII-a, la Ciugud. 300 de copii vor lua startul la cel mai îndrăgit concurs de biciclete din Alba. PROGRAMUL Junior Bike Race 2024, ediția a VIII-a a celui mai îndrăgit concurs de biciclete pentru copii avea loc sâmbătă, 25 mai 2024. E deja tradiție ca la începutul verii, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea