FOTO: Consiliul Județean Alba a finalizat construcția a două stații de transfer în cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor”
Consiliul Judeţean Alba a finalizat contractul privind construcția a două stații de transfer în localitățile Tărtăria și Blaj, componentă a proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor”, potrivit unui comunicat de presă.
Lucrările au fost realizate de asocierea formată din firmele SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti (liderul asocierii) – SC Iridex Group Construcţii SRL Voluntari – SC Argif Proiect SRL Piteşti. Valoarea finală a investiției a fost de 13.027.803,69 lei, fără TVA. Instalaţiile vor deservi două zone de colectare deşeuri din judeţul Alba. Astfel, prin intermediul staţiei de la Tărtăria vor fi transferate către depozitul de la Galda de Jos, deşeurile colectate din zona 2 care cuprinde municipiul Sebeş, oraşul Cugir şi comunele Daia Română, Cut, Şpring, Doştat, Gîrbova, Câlnic, Săsciori, Pianu, Săliştea, Blandiana, Vinţu de Jos, Ceru Băcăinţi, Şibot și Şugag. Staţia de transfer de la Blaj va deservi zona 4 unde sunt arondate municipiul Blaj şi comunele Cergău, Cenade, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Jidvei, Şona, Sîncel, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos și Roşia de Secaş.
Pe cele două amplasamente au fost construite staţii de transfer a deșeurilor cu descărcare directă şi compactare mobilă. Capacitatea instalaţiilor este de 33.044 de tone deşeuri pe an în cazul staţiei de transfer de la Tărtăria, respectiv de 15.000 tone deşeuri pe an pentru staţia de la Blaj. Din punct de vedere tehnic, deşeurile colectate de la populaţie vor fi descărcate printr-o pâlnie metalică direct în containerele de compactare (press-containere), care vor fi utilizate pentru transportul la depozitul ecologic realizat la Galda de Jos. Tot în cadrul acestui contract au fost achziționate nouă maşini de transport press-containere, dintre care patru pentru staţia de la Blaj şi cinci pentru instalaţia de la Tărtăria. De asemenea, staţiile de transfer au fost dotate cu 12 containere de compactare cu o capacitate de 24 metri cubi fiecare – patru la Blaj şi opt la Tărtăria. Stațiile de transfer vor fi gestionate, împreună cu Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Galda de Jos, de un operator ce va fi selectat prin licitație publică.
Consiliul Judeţean Alba implementează proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” cu o valoare de 212.015.115 lei, fără TVA, cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Suma eligibilă, conform POS Mediu, se ridică la 188.313.589 de lei. Informații complete despre proiect pot fi obținute pe site-ul www.ecoalba.ro.
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS Mediu
[nggallery id=2265]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Bărbat de 32 de ani, ARESTAT preventiv pentru TRAFIC de minori: Ar fi recrutat o fată de 17 ani pe care a determinat-o să practice prostituția în Alba Iulia
VIDEO | Bărbat de 32 de ani, ARESTAT preventiv pentru TRAFIC de minori: Ar fi recrutat o fată de 17 ani pe care a determinat-o să practice prostituția în Alba Iulia Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Alba Iulia, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, […]