Ziarul Unirea
 

FOTO: Concursul „Patrule școlare în acțiune”. Elevii s-au întrecut în dirijarea traficului rutier, supravegheați de poliţişti

Patrule şcolare din judeţ s-a întrecut în cunoştinţe privind circulaţia rutieră. Concursul a fost organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Şcolar Alba, în cadrul proiectului „Educaţie Rutieră, Educaţie pentru Viaţă”.  

Activităţile cuprinse în cadrul Proiectului de informare şi prevenire a accidentelor de circulaţie rutieră, „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, au continuat azi, 6 iunie, cu concursul „Patrule școlare în acțiune”.

În municipiul Alba Iulia s-au reunit patrulele școlare de la şcolile gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia şi Abrud, „Toma Cocişiu” Blaj şi de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleşeriu” Sebeş care s-au întrecut în dirijarea traficului rutier, supravegheate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier şi de cei ai Biroului Rutier Alba Iulia.

Echipele, formate din câte 6 elevi şi antrenate de profesori coordonatori şi poliţişti, au dovedit seriozitate şi cunoaşterea temeinică a regulilor rutiere, precum şi faptul că pot fi un sprijin real atât pentru colegii lor cât şi pentru poliţiştii rutieri.

Locul I a fost ocupat de patrula şcolară a Liceului cu Program Sportiv „Florin Fleşeriu” Sebeş, locul II a fost obţinut de elevii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, pe locul III s-a clasat echipajul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Abrud, iar mențiunea a fost acordată  Şcolii Gimnaziale „Toma Cocişiu” din Blaj.

Toţi participanţii au fost premiaţi cu medalii, diplome, gadgeturi şi articole sportive, oferite de Consiliul Judeţean Alba, iar festivitatea de premiere s-a desfăşurat în prezenţa domnului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Dumitru Fulea şi a domului comisar şef Bic Vasile Darius, adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Activităţile cuprinse în calendarul proiectului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”  vor continua, joi, 7 iunie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia cu etapa judeţeană a concursului de siguranţă rutieră.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...