FOTO. Concert de Sărbători, la Palatul Cultural Blaj, susținut de Orchestra Simfonică Napocensis din Cluj Napoca

Orchestra Simfonică Napocensis din Cluj Napoca a susţinut un „Concert de Sărbători” la Palatul Cultural Blaj, joi, 28 decembrie 2017, primul mare eveniment găzduit de acest edificiu după reabilitare.

Într-un decor superb, o sală arhiplină a vibrat pe acordurile muzicii, cântecele şi colindele de Crăciun, tradiţionale româneşti şi internaţionale, ariile, duetele din opere şi dansurile simfonice fiind însoţite de ropote lungi de aplauze, venite din partea unui public entuziast.

Autorităţile blăjene doresc, odată cu organizarea acestui concert, să instaureze o tradiţie, astfel încât, începând cu anul viitor, în a doua zi a Crăciunului, Blajul să găzduiască un „Concert de Crăciun la Palat”. Deoarece s-a primit cu întârziere autorizaţia ISU pentru Palatul Cultural, iar marile orchestre erau deja contractate pentru 26 decembrie, în acest an concertul s-a desfăşurat în ziua de 28 decembrie.

Inaugurarea oficială a Palatului Cultural va avea loc în luna mai 2018, cu ocazia manifestărilor care vor marca cei 170 de ani de la Marea Adunare din 1848.

Foto: Nicu Goga

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...