FOTO: Comunitatea de romi din Cugir reprezentată la Conferința destinată accelerării incluziunii sociale în domeniul locuirii

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În organizarea Agenției Naționale pentru Romi, la hotel Palace Sinaia s-a desfășurat în perioada 28-30 octombrie 2019, Conferința „Măsuri destinate accelerării incluziunii sociale în domeniul locuirii”, eveniment organizat de Agenția Națională pentru Romi (condusă de Daniel Rădulescu), în parteneriat cu Ministerul Fondurilor Europene, Punctul de Contact pentru Romi.

Potrivit președintelui Asociației pentru Dezvoltarea Comunitară a Romilor din Cugir, Cosmin Pienar, scopul reuniunii a constat în analizarea prioritatilor și nevoilor de investiții aferente viitoarei Strategii Naționale de Integrare a Romilor (SNIR) și urmatorului cadru de programare financiară 2021 – 2027. Intâlnirea a reunit decidenți din instituțiile cu responsabilități privind punerea în aplicare a măsurilor de politici publice, alături de reprezentanți ai societății civile și experți în domeniu. Conferința a fost organizată în cadrul proiectului ,,Continuarea întăririicapacității Punctului Național de contact pentru Romi- ETAPA 2”, cofinanțat prin Programul Operațional cu Capital Uman – 2014- 2020.

USR - Alegeri parlamentare 2020

,,A fost o întâlnire importantă menită să caute metode și să organizeze activitati timpurii în evitarea evacuărilor forțate în rândul romilor, realocarea de locuințe pentru romii evacuați, locuințe care sunt gestionate de primării, pentru ca acestea sa devină locuințe sociale. De asemenea, s-a propus, punerea la dispoziție de terenuri pentru construcții de case sociale de care să beneficieze romii”, a precizat Pienar.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Pe agenda dezbaterilor s-au aflat subiecte precum: Locuirea informală în România – Noul cadru legal referitor la identificarea și legalizarea așezărilor informale; Excluziunea în domeniul locuirii romilor (evacuări, relocări, locuire sub standarde). Studii de caz; Programe naționale și priorități de investiții cu finanțare europeană în domeniul locuirii; Locuire precară în comunitățile cu romi etc.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419