Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Comuna Ciugud, premiată la Gala Administrației, organizată în Cluj, pentru proiectul „Smart School la Ciugud – școala viitorului în mediul rural”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO: Comuna Ciugud, premiată la Gala Administrației, organizată în Cluj, pentru proiectul „Smart School la Ciugud – școala viitorului în mediul rural”

Comuna Ciugud a fost premiată, joi, la Cluj Napoca, în cadrul Galei Administratie.ro pentru pentru proiectul „Smart School la Ciugud – școala viitorului în mediul rural”

În cadrul seminarului care a precedat gala, Municipiul Cluj-Napoca și Comuna Ciugud au fost prezentate ca exemple de bune practici în domeniul digitalizării administrației locale.

Eveniment de tradiție organizat de portalul Administratie.ro și Oameni și Companii, în parteneriat cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Institutul Național de Administrație și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Gala Administratie.ro a ajuns la a XV-a ediție, fiind organizată pe 12 decembrie, la Cluj-Napoca. La eveniment au participat atât reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, cât și ai mediului de afaceri.

Elevii din Ciugud învață într-o școală modernă, prima școală smart din mediul rural din România. Proiectul a presupus, pe lângă modernizarea clădirii, și implementare unor soluții inteligente pentru iluminat și climatizare. Sistemul permite ca în fiecare clasă iluminatul și climatizarea să se regleze în funcție de scenarii prestabilite sau cu ajutorul unor senzori. În cazul iluminatului senzorii aprind sau opresc lumina când sesizează prezența în clasă și o reglează apoi în funcție de lumina diurnă astfel încât să nu afecteze ochii copiilor.

Chiar și băile au senzori de inundație care opresc rețeaua de apă dacă pe podea se sesizează o mare cantitate de apă. Proiectul școlii inteligente de la Ciugud nu se oprește aici deoarece urmează să fie achiziționate pe un proiect finanțat de OMV Petrom în cadrul competiției „Țara lui Andrei” table interactive, tablete și softuri educaționale. De asemenea în școală va fi realizată o platformă on-line care va conține catalog electronic dar va permite încărcarea și descărcarea unor materiale educaționale sau interacțiunea on-line profesor – părinte. Școala din Ciugud are în prezent aproximativ 120 de elevi în 9 clase, respectiv de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea