FOTO: Comuna Ciugud, premiată la Gala Administrației, organizată în Cluj, pentru proiectul „Smart School la Ciugud – școala viitorului în mediul rural”

FOTO: Comuna Ciugud, premiată la Gala Administrației, organizată în Cluj, pentru proiectul „Smart School la Ciugud – școala viitorului în mediul rural”

Comuna Ciugud a fost premiată, joi, la Cluj Napoca, în cadrul Galei Administratie.ro pentru pentru proiectul „Smart School la Ciugud – școala viitorului în mediul rural”

În cadrul seminarului care a precedat gala, Municipiul Cluj-Napoca și Comuna Ciugud au fost prezentate ca exemple de bune practici în domeniul digitalizării administrației locale.

ELIT

Eveniment de tradiție organizat de portalul Administratie.ro și Oameni și Companii, în parteneriat cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Institutul Național de Administrație și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Gala Administratie.ro a ajuns la a XV-a ediție, fiind organizată pe 12 decembrie, la Cluj-Napoca. La eveniment au participat atât reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, cât și ai mediului de afaceri.

Elevii din Ciugud învață într-o școală modernă, prima școală smart din mediul rural din România. Proiectul a presupus, pe lângă modernizarea clădirii, și implementare unor soluții inteligente pentru iluminat și climatizare. Sistemul permite ca în fiecare clasă iluminatul și climatizarea să se regleze în funcție de scenarii prestabilite sau cu ajutorul unor senzori. În cazul iluminatului senzorii aprind sau opresc lumina când sesizează prezența în clasă și o reglează apoi în funcție de lumina diurnă astfel încât să nu afecteze ochii copiilor.

Mihail David - 2020

Chiar și băile au senzori de inundație care opresc rețeaua de apă dacă pe podea se sesizează o mare cantitate de apă. Proiectul școlii inteligente de la Ciugud nu se oprește aici deoarece urmează să fie achiziționate pe un proiect finanțat de OMV Petrom în cadrul competiției „Țara lui Andrei” table interactive, tablete și softuri educaționale. De asemenea în școală va fi realizată o platformă on-line care va conține catalog electronic dar va permite încărcarea și descărcarea unor materiale educaționale sau interacțiunea on-line profesor – părinte. Școala din Ciugud are în prezent aproximativ 120 de elevi în 9 clase, respectiv de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...