Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Comemorarea Eroilor din Cugir şi Vinerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ceremonii religioase închinate eroilor neamului românesc care s-au jertfit pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a patriei au avut loc astăzi şi în localităţile Vinerea  şi  Cugir, imediat după ieşirea credincioşilor de la Eroii Neamului Cugir si Vinerea28biserică. La Monumentele Eroilor din piaţeta localităţii Vinerea, la Crucea Eroilor situată în faţa Bisericii Sfântul Nicolae şi la Troiţa Eroilor din Cugir s-au ţinut slujbe de pomenire susţinute de preoţii parohi din cele două localităţi, la care au asistat peste 350 de cetăţeni.

Despre însemnătatea acestei zile şi importanţa omagierii eroilor neamului a vorbit viceprimarul Cugirului, profesorul de istorie Horia Rotche. Au fost depuse coroane de flori din partea oficialităţilor locale, Primăria şi Consiliul Local, urmate de reprezentanţi ai partidelor politice.  Sub îndrumarea cadrelor didactice au urmat programe artistice cu cântece şi poezii omagiale, susţinute de elevi ai Şcolii generale ,,Ioan Mihu’’ din Vinerea, precum şi ai şcolilor Gimnaziale ,,Singidava”, Iosif Pervain şi nr.3 din Cugir. La manifestare au fost prezenţi şi câţiva veterani de război în frunte cu preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război din Cugir, Aurel Panfil.

Au onorat evenimentul, subprefectul Cornel Murg, directorii generali de la cele două fabrici cugirene de armament şi muniţie, Mircea Trifan, respectiv Romulus Micu, directorul Parcului Industrial Cugir Emil Muntean, managerul Spitalului Orăşenesc Cugir Florin Arion, directorul Casei de Cultură Rodica Florea, preşedintele PRO Cugir Aurel Voicu, consilieri locali, şefi de instituţii şi unităţi economice din oraş.

Constantin PREDESCU

 [nggallery id=504]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un nou tur de scrutin, în Duminica Rusaliilor, la Poşaga

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un nou tur de scrutin, în Duminica Rusaliilor, la Poşaga În două comune din România, dintre care una din Alba, va fi organizat un nou tur de scrutin pentru alegerea primarului, după ce, duminică, 9 iunie, a fost balotaj. Alegerile se vor repeta în ziua de Rusalii, în 23 iunie, a decis, miercuri, Biroul Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea