Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Cinci persoane reținute în urma unor percheziții în Alba Iulia și Bucerdea Grânoasă. Suspecții sunt cercetați într-un dosar de șantaj, cu prejudiciu de 100.000 euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 06.07.2017,  poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat 9 percheziţii domiciliare la 5 suspecţi de comiterea infracțiunilor de șantaj în formă continuată, șantaj, complicitate la șantaj în formă continuată și tăinuire, prejudiciul reclamat de persoana vătămată, B.A. de 57 de ani din judeţul Alba, fiind de 100.000 euro.

Cu ocazia efectuării celor 9 percheziții domiciliare, la locuințele suspecților: T.I. de 50 de ani, I.T. de 30 de ani, T.S. de 27 de ani, T.M. de 29 de ani, toţi din Alba Iulia şi la S.I. de 34 de ani din Bucerdea Grânoasă, judeţul Alba, precum şi la sediile societăților administrare de către unul dintre suspecţi, respectiv T.I de 50 de ani au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri (laptop-uri, o unitate PC, telefoane mobile, dispozitive de stocare si înregistrare), sume de bani și înscrisuri.

După terminarea perchezițiilor, în baza mandatelor de aducere emise de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare, suspecții au fost conduși la sediul I.P.J. Alba, în vederea audierii.

Ulterior, față de toți cei 5 suspecți a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Alba.

În continuare în prezenta cauză penală, organele de cercetare penală ale poliției judiciare au propus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei 5 suspecți, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj în formă continuată, șantaj, complicitate la șantaj în formă continuată și tăinuire, urmând, ca astăzi,  07.07.2017, să fie prezentați de către Parchet Judecătoriei Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi si libertăți.

În data de 07.04.2017,  B.A. de 57 de ani din judeţul Alba a sesizat poliţia cu privire la faptul că este şantajat de mai multe persoane.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti  s-a constat că, în cursul anilor 2009-2011, persoana vătămată a împrumutat aproximativ 30.000 euro, în mai multe tranșe de la T.I de 50 de ani din Alba Iulia.

Ulterior anului 2011, persoana vătămată a achitat suma de bani datorată, însă T.I a continuat să îi solicite acesteia și alte sume de bani, amenințându-l pe B.A. că deține o filmare cu acesta în ipostaze indecente care va fi divulgată membrilor familiei sale.

Astfel, în perioada iunie 2016 – martie 2017, persoana vătămată a achitat suspecţilor, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 100.000 euro.

[nggallery id=4297]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea