Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CFR Cluj – Slavia Praga 2-0 (1-0), în Conference League! Unde e Stanciu, victorie uriașă și primăvara europeană

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CFR Cluj a dat marea loviturăși a învins pe Slavia Praga, scor 2-0 (1-0), în grupele Conference League, trupa lui Petrescu preluând șefia grupei și mărindu-și șansele de primăvară europeană.

A fost nebunie în „Gruia” și o seară magică pentru CFR Cluj, care a rezistat, a luptat și a reușit un rezultat admirabil, logodită fiind și cu șansa!

În urmă  cu 3 ani, Slavia Praga elimina CFR Cluj din play-off-ul Champions League, după o dublă victorie, 1-0, dar pe atunci Trpisovsky se baza pe Nicolae Stanciu, ce făcea furori în „alb-roșu”. Acum cehul nu-l mai are pe „fostul unirist, plecat să cucerească China, dar în schimb este bântuit de probleme: Slavia este în criză și s-a prezentat în „Gruia” cu o puzderie de absențe.

Și ce și-ar fi dorit cehul ce a împlinit 5 ani pe banca Slaviei ca „Nico” să fie în teren și să dicteze tonul orchestrei, să dirijeze, să inventeze ceva…

Și uite așa, campioana României s-a revanșat și a luat toate punctele dintr-o dublă ce părea imposibilă împotriva „sperietorii” Slavia, ce și-a pierdut din forța de altădată. Mai mult, după ce după primele două întâlniri din grupa G, feroviarii aveau un singur punct și trăiau dezamăgirea eșecului intern cu Sivasspor, acum CFR Cluj este lider, cu 7 puncte și șanse sporite la primăvara europeană.

Cehii au trecut peste șocul primirii golului, un penalty transformat de „veteranul” Ciprian Deac (11), jucător ce a strâns din dinți și  a trecut peste o accidentare ce îl dădea indisponibil sigur, și au preluat frâiele partidei. Vicecampioana Cehiei a avut posesia în prima repriză, s-a jucat ca la handbal în preajma careului mare clujean. Italianul Simone Scuffet a făcut iarăși un meci mare, a zburat din bară-n bară, ca în tur, pe „Eden Arena”, ocaziile imense ratate de vizitatori au înmărmurit arena, dar reduta a rezistat, în pofida unui joc dominat copios de Slavia. Ba mai mult, în final Yuri, stâlpul brazilian al defensivei, a lovit decisiv (84) la o nouă fază fixă, sfidând statisticile ce indicau un CFR Cluj copleșit de asaltul ceh.

Și „Bursucul” ar trebui să recunoască că în aceste 180 de minute cu gruparea pragheză, norocul s-a dovedit cel mai bun jucător al „vișiniilor”.

*Meci întrerupt 17 minute, momente de panică

Meciul dintre CFR Cluj și Slavia Praga a fost întrerupt în prima repriză, după ce unui suporter i s-a făcut rău. În minutul 26, arbitrul de centru a întrerupt partida, după ce unui suporter i s-a făcut rău în tribune, iar medicii au fost nevoiți să intervină de urgență. Ambulanța aflată la stadion și medicii au mers de urgență pentru a-i acorda primele îngrijiri medicale, astfel că jocul din etapa 4 a fazei grupelor Conference League a fost întrerupt de arbitrul de centru Luis Godinho, din Portugalia. După aproape 20 de minute, medicii l-au urcat pe fanul respectiv în Ambulanță și, potrivit informațiilor Pro Arena, acesta a plecat conștient la spital.

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea