Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Ceremonialul schimbului de gardă – o păcăleală de 1 aprilie. Turişti nemulţumiţi la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Deşi pe biletul de acces la Traseul Celor Trei Fortificaţii era trecut „spectacolul salvelor de tun”, nimeni nu a tras cu nimic, ci s-a tras doar o ţeapă.  

Ceremonialul schimbului de garda03Ceremonialul de schimbare a gărzii este un eveniment organizat la Alba Iulia de mai bine de 4 ani, şi, cu toate acestea atrage priviri şi în perioadele cu vreme capricioasă ale anului. Ceea ce înseamnă că oamenii implicaţi îşi fac bine datoria, dar se pare că nu este de ajuns pentru ca albaiulienii şi turiştii să fie mulţumiţi, pentru că „biletul este o minciună”, după cum a declarat astăzi un turist.

Ceremonialul schimbului de gardă a avut loc şi astăzi, în faţa Traseului Celor Trei Fortificaţii din Alba Iulia. Zeci de albaiulieni şi turişti cu smartphone-uri sau tablete filmau evenimentul, care a făcut tradiţie în Oraşul Marii Uniri. În anii trecuţi ceremonialul avea loc în faţa Porţii a III-a a Cetăţii, însă din cauza neînţelegerilor Ceremonialul schimbului de garda35financiare dintre Primărie şi firma executantă, evenimentul s-a mutat în locul sus menţionat.

Astăzi, după schimbul propriu-zis, soldaţii austrieci au intrat în locul numit Traseul celor Trei Fortificaţii, în vreme ce turiştii şi albaiulienii s-au lovit de o barieră financiară. 5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi, pentru ridicarea drapelului, vizita traseele şi salvele de tun. Cele din urmă au lipsit însă, lucru care a atras nemulţumirea unui turist, care a caracterizat momentul ca fiind „o lipsă de respect şi o bătaie de joc”.

Îi aşteptăm şi la anul!

[nggallery id=1468]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea