Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Cercetaşii albaiulieni pleacă într-o nouă aventură – în acest an vor campa în… Amazonia!

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

”Cercetaşi albaiulieni, vă invităm cu drag la prima Reuniune a Triburilor, din 15 până în 23 august. Vă aşteptam cu mic cu mare să petrecem împreună o săptămână de neuitat!”. Aşa începe povestea câmpului de vară din acest an a cercetaşilor din Centrul Local Axente Sever Alba Iulia.

cercetasi1Sâmbătă, 15 august, 130 de tineri se vor îmbarca spre o nouă aventură, la Lunca Meteșului, unde vor încerca să descopere timp de 9 zile frumuseţile naturii, informaţii despre protejarea fanuei şi florei, dar şi despre ecologie. Cadrul simbolic (tema taberei) povesteşte cum triburile lumii, reprezentative unităţilor de cercetaşi, sunt invitate la prima reuniune organizată de şamani, liderii adulţi din tabără, care îi ajută şi îndruma în aventura lor.

cercetasi2Programul va cuprinde două zile de construcţii, în care cercetaşii îşi vor ridica adăposturi de soare sau în caz de ploaie, locuri pentru spălat vase, duşuri, dar şi un catarg, unde se va ridica steagul organizaţiei şi steagul României în fiecare dimineaţă.
Vor avea şi 1 sau 2 zile de hike, în funcţie de vârstă, moment în care îşi vor putea pune în aplicare cunoştinţele acumulate pe parcursul unui an de zile: se vor orienta cu busola, vor citi hărţi şi vor descoperii locaţii noi în zonă. Printre obiectivele propuse se număra Platoul Ciumarna, Lacul Iezer sau Cheile Rametului, dar şi peşteri din apropiere, în funcţie de ramurile de vârstă, mai exact lupișori (7-10 ani), temerari (11-14 ani), eXploratori (15-18 ani) şi seniori (18-24 ani). Vor avea şi o zi de olimpiadă, unde vor fi pregătite atât probe individuale cât şi pe patrule (echipe), unde îşi vor perfecţiona munca în echipă, spiritul de lider şi creativitatea.

cercetasi4În acest an şi-au propus să depună un efort suplimentar în ajutarea comunităţii, prin ecologizarea zonei, construirea unui pod peste pârâul din locaţia taberei, dar şi realizarea unor panouri dedicate turiştilor pentru păstrarea curăţeniei şi protejarea ariei naturale.
Spre finalul taberei vor avea o zi dedicată unui joc de strategie complex, în care sunt implicaţi toţi cercetaşii prezenţi, iar ziua de sâmbătă va fi Ziua Porţilor Deschise, dedicată vizitelor în câmp, unde aşteptam părinţi şi prieteni ai cercetaşilor.

cercetasi3”Tabăra de vară este deja o tradiţie a grupului şi un moment de reîntâlnire a cercetaşilor din Alba Iulia. Spre deosebire de anii trecuţi, în acest an vor participa alături de ei şi cercetaşi din Centrul Universitar Bucureşti. Cercetaşii albaiulieni doresc să mulţumească, pe această cale, sponsorilor şi partenerilor: Lin&ema, Supremia, Prefera, Transeuro, STP Albă,  Composesoratul Lunca Meteșului”, spune reprezentantul Centrului Local ”Axente Sever”. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Controale DSVSA Alba în județ, pentru prevenirea toxiinfecțiilor: Amenzi de peste 160.000 de lei și mai multe avertismente. Activitatea unei brutării, suspendată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale DSVSA Alba în județ, pentru prevenirea toxiinfecțiilor: Amenzi de peste 160.000 de lei și mai multe avertismente. Activitatea unei brutării, suspendată În perioada 27 martie – 7 mai, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a dispus acțiuni specifice pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, fiind intensificate controalele oficiale și măsurile care trebuie aplicate pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea