Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Cercetaşii albaiulieni pleacă într-o nouă aventură – în acest an vor campa în… Amazonia!

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Cercetaşi albaiulieni, vă invităm cu drag la prima Reuniune a Triburilor, din 15 până în 23 august. Vă aşteptam cu mic cu mare să petrecem împreună o săptămână de neuitat!”. Aşa începe povestea câmpului de vară din acest an a cercetaşilor din Centrul Local Axente Sever Alba Iulia.

cercetasi1Sâmbătă, 15 august, 130 de tineri se vor îmbarca spre o nouă aventură, la Lunca Meteșului, unde vor încerca să descopere timp de 9 zile frumuseţile naturii, informaţii despre protejarea fanuei şi florei, dar şi despre ecologie. Cadrul simbolic (tema taberei) povesteşte cum triburile lumii, reprezentative unităţilor de cercetaşi, sunt invitate la prima reuniune organizată de şamani, liderii adulţi din tabără, care îi ajută şi îndruma în aventura lor.

cercetasi2Programul va cuprinde două zile de construcţii, în care cercetaşii îşi vor ridica adăposturi de soare sau în caz de ploaie, locuri pentru spălat vase, duşuri, dar şi un catarg, unde se va ridica steagul organizaţiei şi steagul României în fiecare dimineaţă.
Vor avea şi 1 sau 2 zile de hike, în funcţie de vârstă, moment în care îşi vor putea pune în aplicare cunoştinţele acumulate pe parcursul unui an de zile: se vor orienta cu busola, vor citi hărţi şi vor descoperii locaţii noi în zonă. Printre obiectivele propuse se număra Platoul Ciumarna, Lacul Iezer sau Cheile Rametului, dar şi peşteri din apropiere, în funcţie de ramurile de vârstă, mai exact lupișori (7-10 ani), temerari (11-14 ani), eXploratori (15-18 ani) şi seniori (18-24 ani). Vor avea şi o zi de olimpiadă, unde vor fi pregătite atât probe individuale cât şi pe patrule (echipe), unde îşi vor perfecţiona munca în echipă, spiritul de lider şi creativitatea.

Elit - Gustul Desăvârșit

cercetasi4În acest an şi-au propus să depună un efort suplimentar în ajutarea comunităţii, prin ecologizarea zonei, construirea unui pod peste pârâul din locaţia taberei, dar şi realizarea unor panouri dedicate turiştilor pentru păstrarea curăţeniei şi protejarea ariei naturale.
Spre finalul taberei vor avea o zi dedicată unui joc de strategie complex, în care sunt implicaţi toţi cercetaşii prezenţi, iar ziua de sâmbătă va fi Ziua Porţilor Deschise, dedicată vizitelor în câmp, unde aşteptam părinţi şi prieteni ai cercetaşilor.

cercetasi3”Tabăra de vară este deja o tradiţie a grupului şi un moment de reîntâlnire a cercetaşilor din Alba Iulia. Spre deosebire de anii trecuţi, în acest an vor participa alături de ei şi cercetaşi din Centrul Universitar Bucureşti. Cercetaşii albaiulieni doresc să mulţumească, pe această cale, sponsorilor şi partenerilor: Lin&ema, Supremia, Prefera, Transeuro, STP Albă,  Composesoratul Lunca Meteșului”, spune reprezentantul Centrului Local ”Axente Sever”. (Z.U.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

23 martie: Acțiune de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia. „Uniți pentru viață” – o nouă Campanie Națională de donare de sânge, organizată de studenții din ASCOR

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 martie: Acțiune de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia. „Uniți pentru viață” – o nouă Campanie Națională de donare de sânge, organizată de studenții din ASCOR

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) organizează la nivel național, în luna pentru viață, o nouă campanie de donare de sânge.

Campania se va desfășura în perioada 20-31 martie 2023, în principalele centre universitare din țară, unde filialele ASCOR își desfășoară activitatea. La Alba Iulia, acțiunea de donare de sânge se va desfășura joi, 23 martie, în intervalul orar 7:30 – 12:00.

„Pe lângă scopul de a aduna cât mai mulți donatori, campania își propune promovarea unei culturi a vieții. Astfel, tinerii își doresc să salveze și să protejeze vieți omenești mai întâi prin donarea de sânge, iar mai apoi prin participarea la Marșul pentru viață, programat pentru data de 25 martie 2023. Anul acesta, Marșul pentru viață se desfășoară sub genericul: „Viitorul este pro-viață”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook ASCOR Alba Iulia sau la numerele de telefon: 0757675436 sau 0745533200″, au transmis reprezentanții ASCOR.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Performanțe extraordinare pentru judoka CS Unirea Alba Iulia: Laura Alexia Bogdan și Sibișan Alexandru, argint și bronz la Cupa Europeană de Juniori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe extraordinare pentru judoka CS Unirea Alba Iulia: Laura Alexia Bogdan și Sibișan Alexandru, argint și bronz la Cupa Europeană de Juniori

Judoka Clubului Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia obțin, din nou, performanțe extraordinare pe plan internațional. La Cupa Europeană de Juniori, Laura Alexia Bogdan a obținut medalia de argint în vreme ce Sibișan Alexandru a obținut medalia de bronz.

Competiția internațională s-a desfășurat, în perioada 18-19 martie, în Bosnia și Herțegovina, la Sarajevo. Competiția a fost de tip piramidal.

Laura Bogdan, sportivă cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia și CSM Cluj), a concurat la categoria de greutate – 48 de kilograme, a câștigat 3 meciuri, însă nu a reușit să se impună în finală, clasându-se pe a doua treaptă a podiumului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alexandru Sibișan, sportiv cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia și CSM Pitești), elev al Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia (director Daniela Mateica), a concurat la categoria de greutate – 90 de kilograme și a câștigat 4 dispute, a pierdut una, iar la final s-a poziționat pe locul trei.

La această competiție au concurat sportivi valoroși din peste 10 țări. Judoka de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de către profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

”Aceste două medalii, de argint și bronz, obținute pe plan internațional, înseamnă mult pentru CS Unirea Alba Iulia. Munca sportivilor și antrenorilor beneficiază de recunoaștere internațională. Felicitări și mult succes în continuare”, a transmis Daniela Moșneag, director CS Unirea Alba Iulia.

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia este o structură sportivă de drept public, cu personalitate juridică, înființată în 1974 ca instituție publică în subordinea Ministerului Sportului, având ca obiect principal de activitatea obținerea performanțelor sportive: selecția, pregătirea, participarea la competiții interne și internaționale, respectiv câștigare de medalii pe plan național și internațional.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Lucrări în ritm alert pe Transalpina de Apuseni, lotul 1: A fost aplicat stratul de balast stabilizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări în ritm alert pe Transalpina de Apuseni, lotul 1: A fost aplicat stratul de balast stabilizat

Lucrările sunt în grafic pe lotul 1 al DJ 107 I – Transalpina de Apuseni. Se lucrează intens la terasamente, rigole și poduri. Totodată, a fost aplicat stratul de balast stabilizat, iar de miercuri va începe aplicarea stratului de binder.

„Ne cerem scuze locuitorilor municipiului Aiud pentru disconfortul creat, mulțumindu-le totodată pentru înțelegerea de care dau dovadă!

Lotul 1 are o lungime de 43,51 km, plecând din Municipiul Aiud și ajungând la Ponor. Lucrările de modernizare ale acestui lot vor fi finalizate până la sfârșitul anului”, a transmis vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare