Curier Județean
FOTO| Centrul de Tineret Teiuș începe să prindă contur: Acesta va avea bazin de înot, sală de gimnastică, bowling și sală multimedia
FOTO| Centrul de Tineret Teiuș începe să prindă contur: Acesta va avea bazin de înot, sală de gimnastică, bowling și sală multimedia
Centrul de Tineret Teiuș începe să prindă contur. În cursul acestei săptămâni se lucra de zor la sapătură, confecționarea armăturilor și turnarea betonului aferent cuzineților de susținere a structurii metalice a clădirii.
„Pe șantierul Centrului de Tineret al orașului, constructorul lucrează de zor la sapătura, confecționarea armăturilor și turnarea betonului aferent cuzineților de susținere a structurii metalice a clădirii! În scurt timp se va contura noul Centru, dotat cu toate cele necesare pentru petrecerea timpului liber și relaxare (bazin de înot sală multimedia, piste de bowling, săli pentru practicarea diferitelor sporturi, terase, locuri de parcare etc, toate în beneficiul teiusenilor și nu numai!”, au transmis reprezentanții primăriei Teiuș.
Centrul de tineret este un spațiu destinat organizațiilor de tineret și tinerilor din orașul Teiuș în vederea realizării de activități și evenimente educative și de petrecere a timpului liber pentru tineri.
Implicarea tinerilor în activități comunitare are pe lângă puternica dimensiune educativă, o valoare de asumarea unei responsabilități privind îmbunătățirea vieții de zi cu zi dar și posibilitatea de a pune în aplicare a unor proiecte care pot dezvolta viața tinerilor prin punerea în practică a acelor idei care pot rezolva concret nevoile tinerilor: nevoia de asociativitate, de voluntariat, activități de timp liber, mobilitate, dar si nevoia de a învăța gestionarea unui proiect, dezvoltarea abilităților manageriale ale tinerilor. Acest centru va pune la dispoziția tinerilor o imagine de ansamblu a posibilităților de a activa ca voluntar, a avantajelor voluntariatului ca activitate complementară la activitățile școlare sau a activităților remunerate, dar și un spațiu de activitate alternativ pentru tinerii șomeri sau în căutarea unui loc de muncă.
Proiectul prevede o investiție ce constă în construirea unui centru de tineret in localitatea Teius, Jud. Alba. Totodată, proiectul își propune dezvoltarea capacității autorităților locale de îmbunătățire a serviciilor culturale, menite să sprijine normalizarea vieții locuitorilor din localitate și împrejurimi, contribuind la creșterea calității vieții.
La parter, intrarea principala se face printr-o terasa exterioara acoperita, de aici se ajunge la o zona de primire, de unde se formează un hol de acces spre un pachet de grupuri sanitare si vestiare, sala multi-sport, o sala de bowling, o sala de proiecție si o sala multimedia; sala de proiecție si sala multimedia se pot cupla la nevoie acestea fiind despărțite de un perete mobil. Tot la zona parterului se afla o sala de gimnastica si o sala de activitati recreative. In aripa dreapta a clădirii se geseste o zona de bazin de agrement cu vestiare, dusuri si grupuri sanitare, din aceasta zona se acceseaza printr-o scara un nivel inferior, situat sub zona bazinului, unde se gaseste camera tehnica, care deservește instalațiilor aferente zonei de bazin. Din zona de primire, printr-o scara de acces, se mai poate ajunge la o incapere prin care se face accesul la doua terase exterioare neacoperite, deservind ca puncte de belvedere.
Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investiției publice
– încurajarea copiilor și a tinerilor deopotrivă să fie mai activi și mai sociabili;
– Promovarea incluziunii sociale și a dezvoltării personale;
– Prevenirea delicvenței și a ofensei în rândul tinerilor;
– necesitatea unor servicii de implicare a tinerilor, de informare și ghidare, ce ar contribui direct la valorificarea resurselor, inclusiv financiare, pentru și împreună cu tinerii;
– orientarea profesională și vocațională a tinerilor;
– oferindu-le susținere și oportunități adecvate, tinerii pot deveni o forță importantă ce va contribui la progresul durabil al țării;
– tinerii sunt o investiție pentru viitor. Deseori se declară că tinerii sunt sănătoși, energici, au toată viața înainte și de aceea nu au nevoie de un sprijin deosebit. în realitate, însă, tinerii se confruntă cu multe probleme și riscuri, iar costurile umane și sociale ale neglijării sunt incalculabile – vieți pierdute, productivitate scăzută și speranță de viitor redusă. Aceste pericole pot fi prevenite, investind în tineri și oferindu-le informațiile, serviciile și oportunitățile de care au nevoie pentru a face alegeri înțelepte și sănătoase. Realizând aceste investiții astăzi, putem ajuta tinerii să construiască un viitor mai bun mâine;
– prevenirea comportamentelor riscante ale tinerilor (consumul de tutun, alcool și alte droguri) care constituie o problemă medico-socială de importanță crescândă. Prin construirea unui centru de tineret in orașul Teiuș, putem să prevenim acest comportament neadecvat al tinerilor și să îi ducem spre o direcție sănătoasă de dezvoltare personală.
Suplimentar, acesta va asigura respectarea principiilor dezvoltării durabile și a minimizării costurilor pe termen mediu și lung.
Curier Județean
28 martie| Extinderea canalizării pe strada Arțarului din localitatea Oarda, pe masa Consiliului Local, în ședință
28 martie| Extinderea canalizării pe strada Arțarului din localitatea Oarda, pe masa Consiliului Local, în ședință
Aleșii Consiliului Local vor avea de votat în ședința din data de 28 martie, printre altele, și extinderea rețelei de canalizare pe strada Arțarului din localitatea Oarda.
Valoarea estimată a proiectului este de 485.843,96 lei, bani veniți majoritar din bugetul local.
Durata de realizare a investiției este de 24 de luni.
Proiectul a fost demarat în vederea eliminării inconvenientelor pentru cetățenii municipiului, privind lipsa sistemului centralizat de apă și canalizare menajeră pe stradă.
Curier Județean
MÂINE| Biblioterapia, la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”, Alba: „Despre dependența emoțională”, tema de marți a atelierului de psihologie
MÂINE| Biblioterapia, la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga”, Alba: „Despre dependența emoțională”, tema de marți a atelierului de psihologie
Mâine, 28 martie 2023, de la ora 17.00, psihoterapeutul Cosmin Bara și bibliotecara Luiza Pop vă dau din nou întâlnire la Biblioterapia, atelier de psihologie practică organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.
Dezbaterea pe tema „Despre dependența emoțională”, care va avea loc în Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, va putea fi urmărită și live, pe pagina de Facebook a instituției.
„Atunci când ne gândim la dependențe, prima dată ne ducem cu gândul la dependența de droguri, de tutun sau de alcool, și ne gândim mai puțin la dependențele emoționale. Deși acestea există, de cele mai multe ori nu sunt identificate și nici tratate.
Vom descoperi împreună care sunt modurile în care devenim dependenți de o emoție și vom învăța tehnici concrete prin care putem alege să schimbăm acele stări emoționale care ne pot afecta calitatea vieții”, transmit organizatorii.
Proiectul cultural 3.30 Biblioterapia face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, prin intermediul atelierelor de psihologie practică fiind promovate cărți tematice din colecțiile bibliotecii.
Curier Județean
“Secretele antreprenorului de succes”: Conferință de presă, la Alba Iulia, cu un om de afaceri surpriză, din județul Alba
“Secretele antreprenorului de succes”: Conferință de presă, la Alba Iulia, cu un om de afaceri surpriză, din județul Alba
După un start în forță la Oradea, în 22 februarie, evenimentul ”Secretele antreprenorului de succes” își continuă drumul prin țară și se oprește, de data aceasta, la Alba Iulia, în 5 aprilie, organizat de IMM Club în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Județului Alba.
Primul eveniment din seria ”Secretele antreprenorului de succes”, desfășurat la Oradea, a beneficiat de prezența unui antreprenor emblematic pentru bihoreni, Dan Pavel. Este cel care a clădit unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din retail-ul românesc, BENVENUTI. Povestea lui fiind extrem de valoroasă pentru orice antreprenor aflat în căutarea succesului în afaceri.
Având în vedere acest precedent, este firesc să vă întrebați deja cine este antreprenorul a cărui poveste o vom afla la Alba Iulia. Înainte de toate, însă, trebuie spus că județul Alba are un puternic spirit antreprenorial. Acest spirit este vizibil atât prin ponderea mare a afacerilor antreprenoriale de dimensiuni mari și mijlocii prin comparație cu orice alt județ “dezvoltat” din țară, cât și prin numărul mare de antreprenori care se lansează în diverse competiții – precum EY Entrepreneur Of The Year™ – și mai apoi obțin rezultate remarcabile.
Referitor la antreprenorul a cărui poveste o veți afla în evenimentul de la Alba Iulia, vă spunem acum doar atât despre el: este un om al locului, crede că ”educația, sub toate formele ei (teoretică și practică, formală și informală) este vitală pentru atingerea succesului unui antreprenor” și că ”rolul de model pentru ceilalți antreprenori este extrem de important pentru amplificarea curentului antreprenorial românesc și un număr cât mai mare de companii românești puternice contribuie la dezvoltarea generală a societății.”
Mereu și-a dorit să fie diferit față de competiție și să fie cel mai bun, să fie numărul 1 în industria în care activează. În calitate de lider, crede că reziliența în business înseamnă capacitatea de a privi schimbarea drept oportunitate, și nu ca pe un pericol. Nu în ultimul rând, este unul dintre liderii de business din județul Alba și se implică activ și constant în proiecte de educație și antreprenoriat. Pe 5 Aprilie, la Alba Iulia, vom devoala identitatea acestui antreprenor pentru cei care vor fi prezenți în sală.
După ce vom afla ”Povestea unui antreprenor de succes”, în sesiunea ”Informația în Primul Rând” profesioniști și oamenii dedicați cauzei antreprenorilor vor discuta cu cei prezenți despre o serie de teme interesante, dintre care menționăm:
– De ce managerul profesionist este o alternativă pentru succesiunea în afacerile antreprenoriale?
– Care sunt beneficiile și capcanele finanțărilor nerambursabile pentru antreprenori?
-Care este cel mai mare risc neasumat de către antreprenori?
-Cum poate avea un business antreprenorial acces la un sistem informațional și de decision-making performat, așa cum au corporațiile?
La finalul evenimentului, în cadrul secțiunii ”Dezvăluim secrete”, veți putea participa la un workshop cu tema ”De ce managementul riscurilor este ingredientul secret al afacerilor de succes? Cum poate afacerea ta să beneficieze de pe urma acestui secret?”
-
Opinii - Comentariiacum o oră
Mesaje de Florii 2023. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum o oră
Mesaje de Florii 2023. FELICITĂRI și URĂRI în Duminica Floriilor pentru apropiați, rude și cunoștințe
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
27 martie 1918, UNIREA Basarabiei cu România
-
Actualitateacum 2 ore
Atenție la falșii angajați ai băncilor: Poliția avertizează asupra unei fraude în mediul online
-
Actualitateacum 13 ore
Cum îţi dai seama dacă produsele cumpărate conţin insecte. Ce trebuie să scrie pe etichetă
-
Ştirea zileiacum 6 ore
DEFINITIVAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME pe discipline, publicate de Ministerul Educației