Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Centrul Comunitar Resursă Cugir, la ora bilanţului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul Comunitar Resursa Cugir01La centrul Comunitar Resursă din Cugir, cu sediul în localitatea Vinerea, s-a desfăşurat vineri, 19 iulie, Conferinţa de închidere a proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, precum şi prezentarea rezultatelor obţinute în cadrul acestui program cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.

Proiectul a fost implementat în perioada 1 august 2010-31 iulie 2013 de un consorţiu de parteneri din România şi Austria:Consiliul Judeţean Alba, Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă, Structural Consulting Group, Centrul de Formare Continuă şi Evaluarea Competenţelor în Asistenţa Socială, Die Querdenker -Austria.

Obiectivul general al proiectului constă în crearea unui model Centrul Comunitar Resursa Cugir03funcţional, integrat, de economie socială şi incluziune socială destinat sprijinirii persoanelor cu dizabilităţi şi a celor vulnerabile pentru a accesa piaţa muncii. Proiectul şi-a propus de asemnea să contribuie la dezvoltarea oportunităţilor de ocupare adaptate nevoilor specifice comunităţilor în care proiectul este implementat.

Aşa cum arăta în deschiderea reuniunii managerul de proiect d-na ec. Magdalena Bene, Centrul Comunitar Resursă Cugir reprezintă un complex de servicii de suport, informare şi formare, creat în completarea serviciilor sociale publice şi private exitente în cadrul comunităţii. Prin intermediul acestor servicii centrul din Vinerea – Cugir are rolul de a contribui la dezvoltarea comunităţii şi creşterea pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile.De aceea, CCR Cugir a avut ca obiective: susţinerea persoanelor care se confruntă cu diferite limitări sociale, mentale, fizice sau psihice pentru a accesa piaţa muncii; susţinerea experienţei pozitive de munca şi îmbunătăţirea relaţiei dintre persoanele vulnerabile şi angajatori; susţinerea potenţialilor dezvoltatori de întreprinderi de economie socială; promovarea conceptului şi a modelului de economie socială.

În cadrul bilanţului de închidere au prezentat rapoarte membri ai echipei interdisciplinare şi anume: asistent Centru Alexandru Ţipţer, asistent social Cristian Uritescu, psiholog Corina Olteanu. Au luat cuvântul şi au făcut aprecieri şi beneficiari ai unor servicii cum ar fi cel al Formării competenţelor pentru o viaţă autodeterminată, de Consiliere vocaţională, de Self -Marcheting, de Pregătire a competenţelor sociale şi profesionale.

În alocuţiunile lor, reprezentanţii unor instituţii partenere în proiect, precum: Dan Bârnă, Alina Costin, Martin Bologh, Vasile Gafiuc şi Tom Zuljevic Salamon- partenerul austriac, au făcut aprecieri în legătură cu Centrul Comunitar Resursa Cugir11faptul că pe parcursul anilor ce s-au scurs de la inaugurarea centrului şi până acum, aproape 100 de persoane aflate în risc social şi în căutarea unui loc de muncă au beneficiat de serviciile CCR Cugir. Ei au susţinut faptul că programele realizate în cadrul acestui proiect au dovedit că în măsura în care, prin finanţări şi iniţiative bine direcţionate, se generează mecanisme de încurajarea a spiritului antreprenorial la nivel local şi că se generează activităţi creative cu potenţial economic real.

 Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Două stații de încărcare GRATUITE pentru mașini electrice, la Sântimbru și parc fotovoltaic propriu: Finanțare europeană de peste 89.000 euro pentru amplasarea altor stații în fiecare sat din comună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două stații de încărcare GRATUITE pentru mașini electrice, la Sântimbru și parc fotovoltaic propriu: Finanțare europeană de peste 89.000 euro pentru amplasarea altor stații în fiecare sat din comună În fiecare sat din comuna Sântimbru urmează să fie amplasate stații de încărcare pentru mașini electrice, printr-o finanțare europeană de peste 89.000 de euro. Două astfel […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea