Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Cel mai vârstnic veteran de război din Cugir a împlinit 99 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Nicolae Bena, născut pe data de 3 martie 1914, este cel mai în vârstă veteran de război din Cugir şi un adevărat model de viaţă pentru generaţiile tinere, acesta reuşind să înfrunte greutăţile pe care soarta i le-a rezervat încă de la vârste fragede.

Chiar dacă puterile l-au mai lăsat şi se deplasează cu dificultate, la cei 99 de ani,  mintea nu-i joacă încă feste, amintirile sale legate de experienţa din timpul războiului fiind foarte clare. Întrebat cum se simte la venerabila vârstă el a răspuns că „mai tânăr cu un an până la 100, dacă voi reuşi să-i ajung”.

Cu sprijinul familiei Iuliu şi Angela Gârlea în grija căreia se află de 15 ani, a  prietenilor şi nu în ultimul rând a Asociaţiei PRO Cugir condusă de inginerul Aurel Voicu, nenea Bena a ţinut să-şi aniverseze ziua de naştere împreună cu cei mai dragi şi apropiaţi. Peste 50 de invitaţi: nepoţi, strănepoţi, din Cluj şi Oradea, naşa sa de la Turda, vecini, prieteni sau cunoştinţe s-au strâns la ceas aniversar, într-un local din apropiere, pentru al sărbători cum se cuvine pe nonagenarul Bena. „A fost dorinţa lui să se organizeze acest eveniment de teama că peste un an să nu fie prea târziu”, ne-a spus cu emoţie d-na Angela Gârlea.

Aşa cum ne-a mărturisit, sărbătoritul se mândreşte că este deţinătorul a trei titluri de mare onoare şi recunoştinţă: „Veteran al celiu de-al Doilea Război Mondial”, Medalia  „Crucea Comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial 1941-1945”, „Medalia de Onoare a Oraşului Cugir”. Cu acest prilej aniversar, preşedintele Casei de Ajutor a Pensionarilor din Cugir, Vistian Blaga i-a oferit bătrânului „Diploma de Onoare” a CARP Cugir.

Din partea ziarului „Unirea” îi urăm şi noi d-lui Bena, cu ocazia celor aproape o sută de ani de viaţă, la mulţi ani cu multă sănătate!

Constantin Predescu

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea