FOTO: Cel mai mare și mai important bal de caritate din Aiud
Cel mai mare și mai important bal de caritate din Aiud s–a desfășurat în noaprea de sâmbătă spre duminică. Participanții și sponsorii nu s-au sfiit să doneze sume importante pentru ajutorarea celor nevoiași.
Având ca motto „Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi…” sâmbătă, 6 februarie 2016, a avut loc cel mai mare bal caritativ din Aiud.
Găzduit de Salonul Giorgia, desfășurat sub semnul „Crucii de Mlta” și având o vechime de 19 ani, balul de caritate organizat de către Serviciul Maltez din România (SAMR), filiala Aiud a reușit să strângă sub „umbrela carității” peste 350 de persoane mai „avute” sau mai puțin „avute” care au făcut ce au făcut și au dat din ceea ce au avut câte puțin pentru cei mai puțini favorizați de soartă.
În frunte cu inimoasa doamnă Fari Palko Ilona, preşedintele filialei aiudene a SAMR, “patroană a balului”, membrii sreviciului maltez din Aiud au reușit să impună și să insufle spiritul caritativ „celor care au”, pentru „cei care n-au” strâgând o sumă „bunișoară” pentru ajutorarea celor aflați în situații de „jenă financiară”, adică peste 500 de suflete de care maltezii aiudeni au grijă în fiecare an.
Deschiderea balului a revenit, ca de obicei elevilor din anul terminal al Colegiului Național „Bethlen Gabor” membri juniori ai SAMR Aiud, care au demonstrat talent și virtuozitate în dansurile de societate învățate de la dascălul și pastorul lor Lorincz Zoltan, unul dintre cetățenii de onoare ai municipiului.
La acţiunea caritabilă a fost prezentă cam toată „lumea bună” din Aiud, politicieni, primarul și viceprimarul municipiului Mihai Horațiu Josan și Liviu Octavian Rusu, oameni de afaceri, intelectuali și cei care au dovedit în decursul anilor că au un suflet caritabil, dar şi invitaţi din „zări străine”, reprezentanți ai filialelor SAMR din filialele SAMR din Transilvania.
Amfitrion-prezentator-crainic a fost binecunoscutul reporter de la Radio România studioul Cluj Napoca, domnul Cezar Firu, care a moderat tombola și licitația, cele două acțiuni menite să strângă o sumă de bani suficiant de mare pentru ca maltezii aiudeni să-i poată ajura pe cei aflați în situații dificile.
Tombola caritativă a avut zeci de premii speciale.
La licitație au fost scoase „la strigare” aranjamente florale, torturi, obiecte de artizanat, coșuri încrcate cu produse tradiționale din carne, lactate și vuinuri din renumita podgorie a Aiudului precum și multe alte și diverse obiecte de manufactură sau de artă, care au fost vândute „cât ai zice pește” de binecunoscutul om de radio Cezar Firu, reușindu-se în acest fel strângerea unei sume importanre de bani care va asigura un an pâine pentru 50 de persoane asistate de maltezii aiudeni.
De întreținerea antrenului și atmosferei s-a ocupat, cu succes și multă seriozitate trupa „Backintime” din Sfântu Gheorghe, formată din ex-aiudeanul Makkai Kalman care și-a „strâns oastea” colegii săi de trupă și de scenă ( Monica Laura Opran și Pal Zakarias) pentru a da o mână de ajutor caritabililor aiudeni.
O prestație excelentă au avut-o și alți patru tineri artiști de marcă ai tetrului de operă „Ion Dacian”din București: Cătălin Petrescu, Mioara Manea Arvunescu, Amelia Antoniu și Florin Butnaru, care au cântat și încântat publicul cu arii celebre din opere semnate de corifeii muzicii clasice mondiale, dar și cu meldii dansante interpretate în mijlocul ringului de dans, printre participanți.
La finalul acţiunii caritabile ce a avut loc sâmbătă au fost strânse câteva zeci de mii de lei din partea darnicilor participanţi, sumă ce va asigura continuitatea programelor susținute de maltezii aiudeni.
Dorel Lazăr
[nggallery id=1607]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu Răscoala ţărănească din Transilvania din 1784, numită şi „Răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan”, a fost o importantă acţiune de revoltă a ţărănimii iobage împotriva constrângerilor feudale […]
Secțiune Articole Similare
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Ziarul „Unirea” din Alba Iulia angajează REDACTORI pentru ediția online. Cerințe și responsabilități
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de HALLOWEEN 2024. SMS-uri, felicitări, statusuri, mesaje amuzante, înfricoșătoare și mesaje în limba engleză de HALLOWEEN
-
Ştirea zileiacum 7 ore
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
29 octombrie, Ziua Internațională a Internetului. România a intrat în era internetului în 1999
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
30 octombrie: DEZASTRUL de la Certej, cea mai mare catastrofă ecologică din istoria României. 89 de oameni au murit şi 76 au fost răniţi