Rămâi conectat

Curier Județean

Ceas, pentru Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, din partea Rotary Club Alba Iulia

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ceas, pentru Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, din partea Rotary Club Alba Iulia! Ceasul este foarte precis, se vede atât ziua cât și noaptea, iar la ora 12 cântă „Pe-al nostru steag e scris unire”.

Sâmbătă, Muzeul Național a Unirii a primit ceas nou din partea Rotary Club Alba Iulia. Albaiulienii, și nu numai, se vor bucura acum de un ceas nou, dar care arată întocmai ca în pozele de dinainte de 1918.

Ceasul este foarte precis pentru că este reglat prin satelit. Se vede și noapte, iar la ora 12.00 se pot auzi primele acorduri din „Pe-al nostru steag e scris unire”, unul din cântecele care s-au cântat la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia.

”Ceasul apare în pozele de dinainte de 1918, dar și în cele din perioada interbelică. Diferența este că cei doi grifoni care înconjurau ceasul au dispărut după 1918.

Ceasul a dispărut probabil în 1948 când mai multe clădiri din cetate au suferit <corecții>”, a spus pentru ziarulunirea.ro Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Toate acţiunile desfăşurate în acest an de Rotary Club Alba Iulia au loc sub egida Anul Centenarului Marii Uniri.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea echipajului medical la locul producerii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea