FOTO: Ce poate să facă un ONG din 2% și sponsorizări! Asociația ”Maria Beatrice” Alba Iulia a transformat 450 mp de magazii în 12 săli de terapie

În perioada 1 martie – 1 noiembrie 2017, Asociația ”Maria Beatrice” Alba Iulia a transformat 450 mp de magazii în 12 săli de terapie, pentru abordarea copilului accidentat, “Recuperare post-traumatică și post-operatorie copii”, cu vârsta cuprinsă între 6 luni-18 ani. Spațiul se află în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice, Alba Iulia.

După

Totul din 2% și sponsorizări !

ELIT

Costurile de amenajare a spațiului extins au ajuns la 100. 000 lei și au fost suportate de Asociația non-Guvernamentală Maria Beatrice, prin fondurile  atrase din 2% și sponsorizări.

Cu acești bani s-au realizat: compartimentări rigips și termopan, instalații de apă și canalizare, instalații de termoficare și electrice, zugrăveli, șapă autonivelantă, montaj pardoseală PVC anti-bacteriană.

Mihail David - 2020

La 1 noiembrie 2017 extinderea a fost finalizată și urmează ca Asociația Maria Beatrice să strângă fonduri pentru ca până la până la 1 martie 2018 să fie realizată utilarea acestor spații în vederea extinderii serviciilor și pentru afecțiuni post-traumatice și post-operatorii ale copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 18 ani.

Înainte

Parte din proiect este “Prevenția, Diagnoza și Intervenția timpurie” pentru copilul până în 1-2 ani. La Centrul nostru vin la recuperare mulți copii prematuri, care dacă ar fi fost diagnosticați până la vârsta de 1-2 ani, progresele ar fi fost înzecit mai bune.

Reamintim că la 28 februarie 2017, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia au aprobat extinderea Centrului Maria Bearice astfel încât acesta să aibă în total, 1000 mp de terapie. De asemenea perioada contractuală s-a prelungit la 10 ani, urmând ca Asociația non-Guvernamentală Maria Beatrice să-și asume cheltuielile de amenajare și transformare a noului spațiu, în spații cu specific terapeutic.

Spațiul extins se află în continuarea celui utilizat în prezent de Centrul Maria Beatrice, în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice- Cetate Alba Iulia și are o suprafață de 450 mp.

Ca personal angajat, centrul dispune de o echipă formată din: 2 medici specialiști și un medic primar- medicină fizică și balneologie, 1 medic primar pediatru, 2 asistenți medicali, 6 kinetoterapeuți, 3 hidro-terapeuți, 2 maseuri, 1 psiholog clinician-psihoterapeut, 2 logopezi, 2 terapeuți ocupaționali, 1 asistent social, 1 referent în relația cu familia și personal administrativ: gestiune financiar-contabilă, juridic, personal igienizare, coordonator centru.

La acest moment în cadrul centrului sunt vizate: afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculo-scheletale, boli ale măduvei spinării, afecțiuni posttraumatice–cranio-cerebrale și vertebro-medulare, leziuni de nervi periferici, miopatii și boli neuromusculare (distrofii musculare), tulburări de statică vertebrală (cifoze, scolioze, hiperlordoze, etc.), deviații de membre superioare și inferioare (genu varum, genu valgum, talus valgus, genu recurvatum, picior plat, picior strâmb congenital, picior equin, etc), sechele rahitism, retracții de tendoane, stări post fracturi.

Fii și tu parte a acestui proiect ! Susține financiar dotarea noii secții de recuperare copii la Alba Iulia. (vezi www.mariabeatrice.ro)

Creează servicii de sănătate pentru copilul tău, în Alba Iulia !

Profesori Iulia și Sebastian Onac,

Fondatorii Centrului Maria Beatrice, Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...