FOTO: Ce a mai ramas din mormintele de acum 80-120 de ani din Cimitirul Central Maieri din Alba Iulia?
Istoricul Marius Rotar este cercetător la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și autorul primei lucrări din istoriografia românească dedicată morţii – „Moartea în Transilvania în secolul XIX”. În aceșlași timp Marius promovează alternativa incinerărării la înhumare, fiind președintele Asociației Cremaționiste Amurg din România.
Una dintre problemele ridicate recent de universitarul albaiulian este una de interes general. Ce se întâmplă cu mormintele, osemintele celor îngropați în urmă cu 80-120 de ani din Cimitirul Central Maieri din Alba Iulia, sau cu cele pentru care familia defunctului nu mai plătește taxa de cimitir? Și cât de corectă este formularea „loc de veci”?
Sunt întrebări la care, până când vom primi explicațiile oficiale, puteți răspunde dumneavoastră, cititorii…
Marius Rotar a observat în urma unei plimbări prin cimitir că au fost scoase oseminte din mormintele vechi, pentru a se face loc mormintelor noi.
Marius Rotar: “Ce a mai ramas din mormintele de acum 80-120 de ani din Cimitirul Central Maieri din Alba Iulia; oasamintele au fost scoase si s-a facut loc pentru morminte noi. O sa se spuna ca erau morminte abandonate insa unele poate gazduiau ceva personalitati locale. Nimanui nu i-a pasat de acest lucru. Asadar este corecta formularea „loc de veci”?
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan