FOTO: Câștigătorii fazelor zonale ale concursului ”Sanitarii pricepuți” organizat de Crucea Roșie Română Filiala Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Crucea Roșie Română Filiala Alba a finalizat cu succes organizarea fazelor zonale ale concursului pentru sănătate şi prim ajutor „Sanitarii Pricepuţi”.

În anul 2017, au participat 37 de unităţi de învăţământ, reprezentate de 42 echipaje de elevi din ciclul gimnazial şi liceal (6 membri/echipaj), însumând 252 de copii din principalele zone ale judeţului Alba: Alba Iulia, Aiud, Sebeş, Câmpeni, Cugir, Blaj şi Ocna Mureş.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Pentru a susţine dezvoltarea acestui concurs, Filiala de Cruce Roşie Alba a organizat cursuri de prim ajutor gratuite pentru 28 cadre didactice, în trei locaţii din judeţ, susţinute de medici formatori în primul ajutor, cu atribuţii în jurizarea concursului în toate etapele sale. Aceştia au transmis informaţii unitare şi adaptate noilor schimbări apărute în sectorul primului ajutor.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Fazele zonale s-au desfăşurat în cele mai bune condiţii, ca urmare a colaborării cu unităţi de învăţământ care au pus la dispoziţie săli adecvate ca mărime şi dotate corespunzător, precum şi a implicării subfilialelor de Cruce Roşie din teritoriu. Prin urmare, aducem călduroase mulţumiri pentru găzduire, reprezentanţilor următoarelor şcoli: Liceul Tehnologic Sebeş, Colegiului Naţional „David Prodan” Cugir, Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni, Liceului Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureş şi Colegiului Naţional „I.M. Clain” Blaj”, spune Adrian Ionel Dușa, directorul Filialei.

Şcolile, ocupante ale locurilor 1 de la fazele zonale, vor participa la Faza judeţeană din data de 17.06.2017, după cum urmează:

1. Zona Sebeş: GIMNAZIU: Şcoala gimnazială Săsciori
LICEU: Liceul Tehnologic Sebeş

2. Zona Cugir: GIMNAZIU: Şcoala gimnazială nr. 3 Cugir
LICEU: Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir

3. Zona Blaj: GIMNAZIU: Şcoala gimnazială „Ion Bianu” Valea Lungă
LICEU: Colegiul Naţional „I. M. Clain” Blaj

4. Zona Aiud: GIMNAZIU: Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud
LICEU: Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud

5. Zona Câmpeni: GIMNAZIU: Colegiul Naţional ”Avram Iancu” Câmpeni
LICEU: Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud

6. Zona Ocna Mureş: GIMNAZIU: Şcoala gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureş
LICEU: Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureş

7. Zona Alba Iulia: GIMNAZIU: Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia
LICEU: –

”Anul acesta, la Faza Națională, care se va desfășura în judeţul Buzău, tabăra „Poiana Pinului, în perioada 21 – 26 iulie 2017, Județul Alba va fi reprezentat de către câștigătorii locului 1 de la categoria „şcoli gimnaziale”.
Avem o deosebită apreciere pentru unităţile de învăţământ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Direcţia de Sănătate Publică Alba pentru suportul acordat. Aşteptăm cu interes faza judeţeană pentru a observa evoluţiile copiilor şi a cunoaşte rezultatul final de anul acesta. Pentru noi este o onoare să ne putem mândri cu elevi atât de talentaţi, preocupaţi pentru a fi pregătiţi să intervină în primul ajutor, reprezentând astfel un sprijin pentru semenii lor”, mai precizează Adrian Ionel Dușa.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419