FOTO: Câștigătorii concursului ”Sanitarii Pricepuți”, organizat de Crucea Roșie Română Filiala Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Crucea Roșie Română Filiala Alba, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judetean Alba, Direcţia de Sănătate Publică Alba, Inspectoratul pentru Situatii de Urgență „UNIREA” al Judetului Alba şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, organizează anual concursul pentru sănătate și prim ajutor „Sanitarii Pricepuți”, destinat formării elevilor școlilor generale și liceelor din Județul Alba în domeniul sanitar și al primului ajutor.

castigatori sanitarii priceputiConform unui grafic de desfășurare, în luna mai au avut loc fazele zonale în localități cheie ale județului Alba – Alba Iulia, Aiud, Blaj, Abrud, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș – la care au participat 186 copii din cadrul a 22 școli generale si 9 licee.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Câștigătorii locurilor 1 au participat la Faza Județeană, organizată în data de 13 iunie 2015, la Liceul Sportiv Alba Iulia, incepand cu ora 9.00.

În cadrul competiției elevii au avut de disputat doua probe: una teoretică și una practică. La cea din urmă elevii și-au demonstrat abilitățile în acordarea primului ajutor. În anul acesta concursul a avut o mai mare dificultate, la proba practică fiecare echipaj având responsabilitatea de a salva două victime, reprezentate de voluntari, care au simulat cât mai aproape de realitate cazurile propuse”, a explicat Adrian Ionel Dușa, directorul Filialei Alba.

Clasamentul final, pentru școli generale și licee, se prezintă astfel:

castigatori sanitarii priceputi1Scoli generale

Locul 1 – Şcoala gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureş
Locul 2 – Școala gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia
Locul 3 – Şcoala gimnazială Câmpeni

Licee

Locul 1 – Colegiul Naţional ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia
Locul 2 – Liceul ” Horea, Cloșca și Crișan” Abrud
Locul 3 – Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir

castigatori sanitarii priceputi2Anul acesta, la Faza Națională, care se va desfășura în judeţul Buzău, tabăra Poiana Pinului, în perioada 24 – 29 iulie 2015, Județul Alba va fi reprezentat de către câștigătorii locului 1 de la categoria şcoli gimnaziale. Crucea Roșie Română Filiala Alba adresează călduroase mulțumiri Consiliului Județean Alba a cărui susținere a făcut posibilă premierea echipajelor prezente la fazele superioare. Astfel, echipajele participante au primit premii constând în: tricouri, șepcuțe şi rucsaci, personalizate cu organizația noastră, produse igienico-sanitare şi dulciuri. De asemenea, echipajele câștigătoare au fost premiate cu medalii, diplome și cupe. Adresăm de asemenea mulțumiri cadrelor didactice și medicale de la nivelul școlilor din județ pentru interesul acordat instruirii grupelor de sanitari pricepuți și implicarea în derularea concursului în cele mai bune condiții”, a mai spus Adrian Ionel Dușa. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419