FOTO: Campania “ Let’s Do It, România – Școala mea Verde”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia
Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Alba Iulia se află pe lista şcolilor înscrise şi acceptate în proiectul “Şcoala mea Verde”, coordonat de echipa celui mai mare proiect de implicare din România -”Let’s Do It, România”. Acest proiect se adresează unităţilor de învăţământ a căror clădire necesită consolidare şi reprezintă o direcţie de acţiune pentru copii şi pentru şcolile acestora.
Principalul obiectiv al proiectului este realizarea unei ample acţiuni pentru renovarea unităţilor de învăţământ din România. Lansat la începutul acestei luni de Echipa „Let’s Do It, România!”, proiectul „ Şcoala mea verde” are ca obiectiv principal responsabilizarea unităţilor de învăţământ faţă de mediu şi renovarea şcolilor folosind materiale ecologice.
Prima etapă, de desfăşurare de activităţi educative, ecologice şi de voluntariat s-a desfăşurat deja, în perioada 27-31 mai 2013. În această etapă, cadrele didactice ale şcolii au avut misiunea de a prezenta elevilor ce înseamnă ecologia şi protecţia mediului. Aceste prezentări au fost menite să atragă atenţia elevilor în sensul protejării mediului înconjurător.
Astfel, elevii au participat la activităţi creative de educaţie, ecologice sau de voluntariat sub forma unor dezbateri informative, jocuri, confecţionarea de obiecte artizanale, decorative sau de uz casnic din materiale reciclabile, amenajarea zonei verzi din şcoală, realizarea de căsuţe pentru adăpostirea păsărilor, activităţi de informare şi prezentare despre importanţa ecologiei şi necesitatea protecţiei mediului. Tot în această etapă, a fost organizată o acţiune de educare ecologică în rândul elevilor, părinţilor şi al membrilor comunităţii, acţiune derulată în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Alba şi cu ROMARE Alba Societate Cooperativă.
Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Alba Iulia a îndeplinit toate condiţiile de înscriere, calificându-se pentru şi pentru cea de-a doua etapă. Etapa a II-a constă în desfăşurarea activităţilor de colectare selectivă a deşeurilor: plastic, aluminiu, sticlă, hârtie, carton, baterii, corpuri de iluminat, DEEE (deşeuri electronice, electrice şi electrocasnice) stricate/ ieşite din uz. Timp de trei zile (5-7 iunie 2013), elevi, cadre didactice şi părinţi vor colecta selectiv deşeurile din anumite zone ale oraşului, pe care le vor aduna în spaţiul ROMARE ALBA destinat colectării materialelor reciclabile.
Acest proiect îşi propune să încurajeze comportamentul responsabil faţă de mediu şi nu doar în rândul copiilor, ci şi al profesorilor şi al părinţilor.
„Între şcolile înscrise în proiect va exista o competiţie care la final va desemna cel puţin o unitate de învăţământ care se va bucura de o reamenajare (izolare termică, instalaţie încălzire, renovare/schimbare acoperiş, corpuri de iluminat ecologice etc)”
Această iniţiativă e creată pentru oameni, iar toţi membrii comunităţii care doresc să participe la acţiune sunt invitaţi să li se alăture elevilor şi dascălilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
În România ”se cântă, râde și dansează”, în timp ce în Germania, Volkswagen anunță măsuri dure
În România ”se cântă, râde și dansează”, în timp ce în Germania, Volkswagen anunță măsuri dure CEO-ul Oliver Blume, consideră necesară implementarea unui program pentru grupul auto german Volkswagen, care să reducă costurile pentru a remedia problemele structurale persistente ale companiei, din ultimele decenii, transmite Reuters, informează News.ro. Citește și: Volkswagen închide 3 fabrici, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Actualitateacum o zi
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a