Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Călător prin Univers: Copiii Grădiniței cu PP Step by Step nr.12 Alba Iulia, nerăbdători să călatorească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CĂLĂTOR PRIN UNIVERS este titlul proiectului de cercetare pe care Grădinița cu P.P. Step By Step Nr 12 Alba Iulia, îl avea planificat spre derulare în săptămâna 4-8 mai 2020, cu focalizare pe mijloacele de transport de tot felul: terestre, acvatice și aeriene, o temă ce prezintă un interes deosebit din partea copiilor.

Deși călătoriile nu sunt posibile în această perioadă, în această săptămână copilașii noștri și-au amintit cu drag de momente frumoase din călătoriile anterioare, au călătorit cu gândul oriunde și-au dorit sau și-au făcut mici planuri pentru călătoriile viitoare.

Sprijiniți de părinți, copiii au încercat să afle mai multe informaţii despre mijloace de transport vechi si noi, despre evoluția acestora și, mai ales, despre mijloacele de transport preferate și caracteristicile acestora. Ei au iniţiat jocuri de rol, și-au exersat deprinderi specifice activităților matematice (număratul mijloacelor de transport în limitele 1-5/1-10, raportarea număr- cantitate, asocierea cifrei corespunzatoare, etc…) şi au realizat lucrări plastice și practice legate de tema propusă (desene, picturi, colaje).

Pe baza sugestiilor și a materialelor diverse trimise de către educatoare (link-uri utile, povești, jocuri, cântece, etc…), în cadrul jocurilor si discuțiilor desfășurate acasă, au fost inserate subiecte precum: reguli și semne de circulatie, reguli de comportare în mijloacele de transport în comun, dar au fost inițiate si mici exerciții creative/imaginative de genul: Unde și cu ce mi-ar plăcea să călătoresc? / Amintiri dintr-o călătorie cu… și multe altele.

Numeroși copii și-au dovedit implicarea în promovarea unor comportamente rutiere corecte, arătând că pot fi ajutoare de încredere pentru polițiștii de circulație rutieră.

Susținuți de părinți, copiii au dat frâu liber imaginației și creativității și, astfel, ne-au surprins din nou cu lucrarile realizate în echipa de acasă.

Copiii ne-au transmis, prin iubiții lor părinți, că-și doresc să călătorească împreună cu prietenii lor și să se poată întoarce pe tărâmul minunat al veseliei, al culorilor, al zâmbetelor și jocurilor…, la GRĂDINIȚA NOASTRĂ MINUNATĂ.

Managerul Grădiniței cu P. P. Step by Step nr.12, prof. Suciu Veronica, împreună cu întreg colectivul instituției, le-a comunicat copiilor, prin intermediul paginii de facebook https://www.facebook.com/gradinita12alba un mesaj: „Dragi copii, grădinița vă așteaptă cu nerăbdare să umpleți din nou de zumzet și veselie curtea și sălile de grupă! Să ne revedem cu bine!” (Prof. înv.preșc. Ioana Delia Decean, Responsabil Imagine al GPP Step by Step Nr 12, Alba Iulia)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, în primele trei luni ale anului: Controale la unități de turism, asistență socială, cluburi și magazine. Principalele ereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, în primele trei luni ale anului: Controale la unități de turism, asistență socială, cluburi și magazine. Principalele ereguli constatate În perioada 01.01.2024 – 31.03.2024 inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, au desfășurat un număr de 179 controale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea