FOTO: Business Info point – prima platformă de informaţii economice a judeţului Alba, o nouă marcă a consiliului județean

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul Consiliului Județean Alba, a fost prezentat și lansat oficial ultimul proiect de susţinere a mediul de afaceri şi de încurajare a investiţiilor româneşti şi străine în judeţul nostru. Este vorba despre un portal – Business Info point în limba engleză, pe website-ul www.cjalba.ro – care cuprinde informaţii relevante pentru potenţialii investitori, cât și pentru  orice cetățean care are caută informații despre județul Alba.

La eveniment au participat pe lângă cei care au muncit pentru realizarea acestui portal, respectiv funcționari din cadrul compartimentelor de dezvoltare economică şi rurală, și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și vicepreședinții intituției, Florin Roman și Alin Cucui.

ELIT

Liderii administrației județene au spus că încearcă să fie zi de zi alături de cei care aduc venituri la bugetele locale și județean, și care crează locuri de muncă, și astfel să stimuleze investițiile în județul Alba.

Portalul Business Info point a fost lansat astăzi, chiar înaintea Galei “Best of Business”, un eveniment organizat annual de CJ Alba pentru recunoașterea și evidențierea performanțelor economice a operatorilor din mediul de afaceri din județul Alba.

[Gallery not found]

Astfel, potrivit reprezentanților instituției, în contextul unei dezvoltări regionale durabile şi echilibrate Consiliul Judeţean Alba continuă seria acţiunilor de susţinere a mediului de afaceri şi de încurajare a investiţiilor româneşti şi străine în judeţul Alba. O activitate susţinută, începută în anul 2006 prin înfiinţarea compartimentelor de dezvoltare economică şi rurală, a permis crearea unui cadru complex şi structurat al activităţilor dedicate dezvoltării economice a judeţului Alba.

Din acest cadru fac parte:

 • colaborare susţinută cu instituţii specializate în vederea întocmirii strategiilor de dezvoltare a judeţului Alba pe perioadele de programare 2007 – 2013 şi 2014 – 2020;
 • activităţi de informare a agenţilor economici privind noutăţi din legislaţia muncii, financiară, etc.
 • sesiuni de training a companiilor şi asociaţiilor profesionale cu tematică diversă: marketing, managementul fermelor de animale, tehnici IT de promovare, etc.
 • schimburi de experienţă ale fermierilor şi agenţilor economici din industrie în judeţe înfrăţite ale judeţului Alba;
 • acţiuni ample de promovare a producătorilor economici din industria alimentară, industria mobilei, agricultură, etc. în cadrul unor: târguri, festivaluri, pieţe volante;
 • acţiuni specifice de promovare în mass-media prin: articole, comunicate de presă, spoturi radio şi video, anunţuri on-line şi pe site-uri specializate ale Consiliului judeţean Alba.

Dezvoltarea intensă a mediului de promovare on-line pe fondul realităților economice existente in județ a impus necesitatea unei promovări economiei judeţului Alba în ansamblu.

Astfel, Consiliul Judeţean Alba a decis construirea unei secţiuni economice Business Info point în limba engleză, pe website-ul www.cjalba.ro care va cuprinde informaţii relevante pentru potenţialii investitori în judeţul Alba.

Această platformă web include informații actualizate într-un format foarte accesibil celor care o accesează, având următoarea structură:

 • Oportunităţi de investiţii (Business opportunities):

–  Investiţii majore (prezentări ale principalilor investitori români şi străini)

–  Motive pentru a investi (prezentare a judeţului Alba)

–  Zona de dezvoltare economică Alba Iulia

–  Parcul Industrial Cugir

–  Harta interactivă

 • Comunităţi urbane şi rurale (Communities):

–  prezentări generale ale unităţilor administrativ-teritoriale (municipii, orașe şi comune)

 • Etape ale înființării unei societăţi comerciale (Setting up a company);
 • Taxe şi impozite locale (Taxes);
 • Ajutoare de stat (Funding);
 • Agricultura (Agriculture):

–  Furnizorii Casei Regale din judeţul Alba

–  Asociaţii profesionale judeţene

–  Podgorii

 • Forţa de muncă (Employment):

–  Facilităţi pentru angajatori

–  Obligaţii legale ale angajatorilor

–  Învăţământ

 • Evenimente de promovare ale economiei şi turismului (Events);
 • Instituţii financiare & rata de schimb (Financial info);
 • Situri Natura 2000
 • Fişă de proiect de investiţii (Investment project sheet)
 • Contact

Un instrument deosebit de important al acestei platforme il reprezintă harta interactivă, pe domenii de activitate economică şi care cuprinde date de contact ale firmelor, asociaţiilor  profesionale sau ale altor unităţi reprezentative din:

 • industrie, construcţii, servicii şi comerţ
 • agricultură, silvicultură şi pescuit
 • retaileri şi hypermarketuri
 • infrastructura de transport, utilităţi publice
 • investiţii în energii regenerabile
 • unităţi de învăţământ (licee şi universităţi)
 • alte informaţii utile (bază de date cu primăriile existente în judeţ)

Informații economice de maximă actualitate puteţi găsi, în structura amintită mai sus, la adresa www.cjalba.ro/bip.

Reprezentanții CJ Alba nu au putut oferi la momentul conferinței de presă informații privind costurile implementării acestui proiect.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Sorin Ioan Bumb: Comunitățile locale din mediul rural pot accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii și pentru îmbunătățirea conectivității cu mediul urban

Utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale este mai importantă ca niciodată începând cu acest an, programarea europeană 2021-2027 alocând… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

Status-Quo 13 decembrie 2013 at 17:32

”Come and invest in Alba!” – adica un fel de ”Hai cu investitiile”?!

Asa cum prezinta Business Info Pointu (!) dintr-un cost de 507 EURO/salariat (2256 lei), 278 EURO (1237 lei) se duc in salariul net, adica aprox. 55%. Restul de 45% se duc la stat. Cercul vicios al salariilor in Romania.

In loc sa ne preocupam de sprijinirea antreprenorilor locali/judeteni umblam cu Business Pointu pe site! Intr-o limba de lemn care transpira din mesajul in engleza de balta a CJ.

O sa vedeti ce aflux de investitii va fi dupa publicarea Business Pointului. Judetul va fi luat cu asalt de investitori de pe mapamond.

Ne-am tot batut cu caramida-n piept pe turism. O statistica (nu stiu cat de reala e) arata ca 70% din unitati sunt de vanzare. Deci?

Comentariile sunt oprite