Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Business Info point – prima platformă de informaţii economice a judeţului Alba, o nouă marcă a consiliului județean

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul Consiliului Județean Alba, a fost prezentat și lansat oficial ultimul proiect de susţinere a mediul de afaceri şi de încurajare a investiţiilor româneşti şi străine în judeţul nostru. Este vorba despre un portal – Business Info point în limba engleză, pe website-ul www.cjalba.ro – care cuprinde informaţii relevante pentru potenţialii investitori, cât și pentru  orice cetățean care are caută informații despre județul Alba.

La eveniment au participat pe lângă cei care au muncit pentru realizarea acestui portal, respectiv funcționari din cadrul compartimentelor de dezvoltare economică şi rurală, și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și vicepreședinții intituției, Florin Roman și Alin Cucui.

Liderii administrației județene au spus că încearcă să fie zi de zi alături de cei care aduc venituri la bugetele locale și județean, și care crează locuri de muncă, și astfel să stimuleze investițiile în județul Alba.

Portalul Business Info point a fost lansat astăzi, chiar înaintea Galei “Best of Business”, un eveniment organizat annual de CJ Alba pentru recunoașterea și evidențierea performanțelor economice a operatorilor din mediul de afaceri din județul Alba.

[nggallery id=867]

Astfel, potrivit reprezentanților instituției, în contextul unei dezvoltări regionale durabile şi echilibrate Consiliul Judeţean Alba continuă seria acţiunilor de susţinere a mediului de afaceri şi de încurajare a investiţiilor româneşti şi străine în judeţul Alba. O activitate susţinută, începută în anul 2006 prin înfiinţarea compartimentelor de dezvoltare economică şi rurală, a permis crearea unui cadru complex şi structurat al activităţilor dedicate dezvoltării economice a judeţului Alba.

Din acest cadru fac parte:

  • colaborare susţinută cu instituţii specializate în vederea întocmirii strategiilor de dezvoltare a judeţului Alba pe perioadele de programare 2007 – 2013 şi 2014 – 2020;
  • activităţi de informare a agenţilor economici privind noutăţi din legislaţia muncii, financiară, etc.
  • sesiuni de training a companiilor şi asociaţiilor profesionale cu tematică diversă: marketing, managementul fermelor de animale, tehnici IT de promovare, etc.
  • schimburi de experienţă ale fermierilor şi agenţilor economici din industrie în judeţe înfrăţite ale judeţului Alba;
  • acţiuni ample de promovare a producătorilor economici din industria alimentară, industria mobilei, agricultură, etc. în cadrul unor: târguri, festivaluri, pieţe volante;
  • acţiuni specifice de promovare în mass-media prin: articole, comunicate de presă, spoturi radio şi video, anunţuri on-line şi pe site-uri specializate ale Consiliului judeţean Alba.

Dezvoltarea intensă a mediului de promovare on-line pe fondul realităților economice existente in județ a impus necesitatea unei promovări economiei judeţului Alba în ansamblu.

Astfel, Consiliul Judeţean Alba a decis construirea unei secţiuni economice Business Info point în limba engleză, pe website-ul www.cjalba.ro care va cuprinde informaţii relevante pentru potenţialii investitori în judeţul Alba.

Această platformă web include informații actualizate într-un format foarte accesibil celor care o accesează, având următoarea structură:

  • Oportunităţi de investiţii (Business opportunities):

–  Investiţii majore (prezentări ale principalilor investitori români şi străini)

–  Motive pentru a investi (prezentare a judeţului Alba)

–  Zona de dezvoltare economică Alba Iulia

–  Parcul Industrial Cugir

–  Harta interactivă

  • Comunităţi urbane şi rurale (Communities):

–  prezentări generale ale unităţilor administrativ-teritoriale (municipii, orașe şi comune)

  • Etape ale înființării unei societăţi comerciale (Setting up a company);
  • Taxe şi impozite locale (Taxes);
  • Ajutoare de stat (Funding);
  • Agricultura (Agriculture):

–  Furnizorii Casei Regale din judeţul Alba

–  Asociaţii profesionale judeţene

–  Podgorii

  • Forţa de muncă (Employment):

–  Facilităţi pentru angajatori

–  Obligaţii legale ale angajatorilor

–  Învăţământ

  • Evenimente de promovare ale economiei şi turismului (Events);
  • Instituţii financiare & rata de schimb (Financial info);
  • Situri Natura 2000
  • Fişă de proiect de investiţii (Investment project sheet)
  • Contact

Un instrument deosebit de important al acestei platforme il reprezintă harta interactivă, pe domenii de activitate economică şi care cuprinde date de contact ale firmelor, asociaţiilor  profesionale sau ale altor unităţi reprezentative din:

  • industrie, construcţii, servicii şi comerţ
  • agricultură, silvicultură şi pescuit
  • retaileri şi hypermarketuri
  • infrastructura de transport, utilităţi publice
  • investiţii în energii regenerabile
  • unităţi de învăţământ (licee şi universităţi)
  • alte informaţii utile (bază de date cu primăriile existente în judeţ)

Informații economice de maximă actualitate puteţi găsi, în structura amintită mai sus, la adresa www.cjalba.ro/bip.

Reprezentanții CJ Alba nu au putut oferi la momentul conferinței de presă informații privind costurile implementării acestui proiect.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea