FOTO| Bugetul local al Municipiului Alba Iulia în 2022: Cultura, recreerea și religia, buget mai MARE decât sănătatea și învățământul la un loc
Bugetul local al Municipiului Alba Iulia în 2022: Cultura, recreerea și religia, buget mai MARE decât sănătatea și învățământul la un loc
Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a prezentat, într-o postare publicată în mediul online, care este bugetul de care orașul nostru dispune în acest an, precum și domeniile în care aceștia vor fi investiți.
„Investim în dezvoltarea municipiului Alba Iulia, în trecutul, cultura, turismul și, mai ales, viitorul micilor albaiulieni de astăzi. Orașul nostru trebuie să se transforme, încet și sigur, în acel loc în care să facă plăcere oricui să trăiască și în care să ai mereu de făcut ceva, indiferent de vârstă!
Bugetul pe anul 2022, votat astăzi de Consiliul Local al municipiului Alba Iulia este unul bazat nu doar pe funcționare, cât și pe investiții și proiecte clare, pe care le vom prezenta sistematic în perioada următoare.
Conform prognozei realizate, în acest an vom avea venituri de aproximativ 405 milioane de lei, adică unde la aproximativ 82 milioane de euro, din care 368 milioane de lei din buget local, iar alocările bugetare sunt în continuare mari în multe segmente importante.
Unul dintre capitolele care dispun de o alocare semnificativă este transportul public, care ne va costa peste 84 milioane de lei – 22,83% din totalul bugetului, însă în acest an se vor schimba foarte multe, având în vedere că în curând vom opera și cu autobuze electrice.
Pe lista de investiții avem în acest an următoarele: construirea Grădiniței cu program prelungit nr.16 prin schimbarea destinației, extinderea clădirii cantinei din incinta Colegiului Tehnic Alexandru Domșa, construirea Creșei din zona Gheorghe Șincai, amenajarea zonei de agrement de la debarcaderul de pe râul Mureș, amenajarea de cabinete medicale și muzeu etnografic la Pâclișa, regenerare urbană a zonei bazinului Olimpic prin amenajarea de spatii verzi și construirea unei baze sportive de agrement, dar și multe alte proiecte de infrastructură (apă, canalizare, iluminat public și asfaltare) în mai multe zone ale orașului.
De asemenea, construirea platformelor pentru colectarea gunoiului menajer, într-un mod cât mai civilizat, a fost întârziată de birocrație, dar sperăm ca acum, în luna februarie, să deblocăm situația și sunt convins că sincopele de până acum, peste care în mare deja am trecut, nu se vor mai repeta. Vom investi mult în educație – transport elevi și profesori, burse, școli, grădinițe, creșe, dar și în monumentele istorice ale orașului.
Mi-aș dori ca peste noapte să pot rezolva toate problemele, dar sunt conștient că toate necesită timp. Pe de altă parte, schimbările sunt la tot pasul și deja se văd. Acest an centenar al încoronării vrem să fie unul cu adevărat deosebit la Alba Iulia și vrem să dăm viață Cetății, aceasta fiind, în acest moment, aproape pustie, iar unitățile de cazare goale dar, în egală măsură, să facem din Alba Iulia un oraș tot mai frumos, civilizat și atractiv!”, a scris primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, în mediul online.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
O bancă din România obligată să recalculeze zeci de mii de credite: 90.000 de clienți afectați de dobânzi incorecte
O bancă din România obligată să recalculeze zeci de mii de credite: 90.000 de clienți afectați de dobânzi incorecte Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a intrat într-un conflict cu ING Bank România, acuzând banca de nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență 50/2010 privind transparența costurilor contractelor de credit. Citește și: O bancă din România oferă […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată
-
Ştirea zilei2 zile ago
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Când se taie pomii fructiferi. Perioada optimă pentru obținerea unei recolte bune
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
19 noiembrie 1882, se năștea Aurel Vlaicu, unul dintre pionierii aviației mondiale: „Patru metri erau pentru mine un record”