Ziarul Unirea

FOTO: Blocaj la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeș. Lucrările sunt oprite pe timpul zilei, la fel și traficul rutier

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Chiar dacă lucrările de schimbare a rosturilor de dilatație la podul peste râul Mureș de la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeș se desfășoară doar pe timpul nopții, tola metalică montată pentru a proteja șantierul încetinește traficul în zonă, rezultatul fiind previzibil: coloane interminabile pe DN1.

ELIT

Restricțiile în trafic se vor institui începând cu ora 20:00 a fiecărei seri, urmând a se încheia la 06:00, în următoarea zi. În funcție de condițiile de trafic, administratorul drumului, împreună cu executantul, poate lua decizia de a amâna momentul începerii lucrărilor, tocmai pentru a se evita, pe cât posibil, producerea unor ambuteiaje.

Autorizația pentru șantier este dată până în 21 septembrie, anul curent, muncitorii fiind prezenți pe pod atât în timpul săptămânii cât și în zilele de weekend. Pentru a se păstra o ordine și o fluență în trafic, pe timpul nopții, s-a instalat un sistem de semaforizare, care va permite trecerea alternativă a autovehiculelor pe banda care va mai rămâne deschisă. Toate aceste lucrări sunt efectuate cu autorizație de la IPJ Alba.

Pentru evitarea aglomerației se recomandă participanților la trafic folosirea rutelor alternative: Alba Iulia-Pâclișa-Vurpăr sau Alba Iulia-Drâmbar-Oarda.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat un contract în valoare de 522.800 de lei fără TVA cu singura firmă care s-a arătat interesată să execute lucrările de înlocuire a rosturilor de dilatație la podul pe DN1 peste râul Mureș, la intrare în Alba Iulia dinspre Sebeș.

Prin contractul încheiat, firma executantă – SC TKT Tehnologii și Tensionări în Construcții SRL trebuie să ofere 10 ani garanție pentru lucrare și se obligă să intervină de câte ori este solicitată pentru eventuale remedieri. Asta în condițiile în care numărul mașinilor care traversează zilnic județul Alba pe DN1 ajunge și la 50.000, între care o pondere foarte mare o au camioanele și mașinile grele.

sursa foto: waze.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Roco 23 august 2019 at 15:50

Pe vremuri pontonierii au montat un pod peste Mures si asa circulatia avea un fluxcit de cit Azi nimeni nu mai gandeste practic ?2

Comentariile sunt oprite