Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Blaj aLive 2014:Peste 11.000 de iubitori de muzică şi artă au participat la maratonul renaşterii culturale de pe Câmpia Libertăţii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

2014 Blaj aLive11Peste 11.000 de iubitori de muzică, artă şi de libertate din întreaga ţară şi-au dat întâlnire pe Câmpia Libertăţii cu unele dintre cele mai cunoscute trupe şi cei mai apreciaţi artişti români şi din străinătate, la cea de-a doua ediţie a festivalului Blaj aLive, desfăşurat în perioada 7-8 iunie 2014, anunţă organizatorii.

Pe durata maratonului, peste 30 de artişti de top, dintre care 8 internaţionali şi 22 din ţară, au oferit experienţe puternice pe cele trei scene Blaj aLive. Dacă pe Scena Mare au avut loc două premiere pentru România atunci când Seether şi Awolnation au oferit câte un show senzaţional celor sosiţi la Blaj, la întrecere cu Zdob şi Zdub, Paraziţii şi Vunk, scena Electronica a continuat seria noutăţilor, aducând în faţa publicului pe unii dintre cei mai cunoscuţi DJ, precum: Matias Aguaio, Matthias Meyer, Tobias Thomas sau Barnt.

2014 Blaj aLive04Pe lângă componenta muzicală, iubitorii de artă s-au putut bucura de o varietate de evenimente, pornind de la seminarii şi expoziţii de pictură, design şi fotografie şi până la întreceri sportive şi alte activări recreaţionale.

Tot în cadrul festivalului Blaj aLive a avut loc o altă inaugurare importantă legată de zona artistică: lansarea proiectului artistic „ARTcore Industries”, născut din dorinţa de a sublinia existenţa, în România, a unei tradiţii industriale îndelungate şi bogate şi de a readuce pe agenda publică subiectele legate de potenţialul ridicat de dezvoltare pe care sectorul industrial continuă să îl prezinte. Prima ediţie a acestui proiect a constat într-o complexă expoziţie de fotografie, intitulată “Industria Auto – Înapoi în viitor”. Lucrările, create de unii dintre cei mai talentaţi tineri artişti fotografi de la noi, au avut ca punct de pornire dorinţa de a sublinia prin forme de exprimare vizuală valoarea estetică şi funcţională a sectorului auto din România.

De asemenea, în interiorul TechDom-ul Blaj aLive (cort dedicat zonei de carieră şi dezvoltare), tinerii pasionaţi de ştiinţă şi tehnică au putut asista gratuit la o serie de seminarii de tehnologie, design, artă sau dezvoltare personală, susţinute de specialişti şi de profesori-ingineri.

2014 Blaj aLive03Participanţii s-au putut bucura de atmosfera de festival şi de toate aceste activităţi în cadrul unor zone special amenajate (concerte şi petreceri; ateliere şi socializare; recreaţională şi sporturi; terase şi baruri; camping etc.), aflate în acelaşi loc în care, acum peste 150 de ani, 40.000 de oameni au participat la Marea Adunare Naţională de la Blaj.

Blaj aLive este un proiect iniţiat de către Bosch-Rexroth, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj şi Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Proiectul este dezvoltat şi implementat de ARTmania Events.

[nggallery id=1932]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade Potrivit unor imagini postate pe pagina de socializare de pensiunea „Cabana Moților”, în Apuseni sunt peisaje de iarnă. În ultimele două zile temperaturile au scăzut brusc de la 22 de grade, la 0 grade sau chiar sub […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea