Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ Bilanț tragic în Alba: În acest an, 28 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere pe drumurile județului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

28 de morți și zeci de răniți grav – acesta este bilanțul accidentelor rutiere produse pe parcursul anului 2013 pe drumurile județului Alba. Tragediile s-au produs din cauza neatenției la volan, viteză excesivă, consum de alcool sau nerespectarea regulilor de circulație atât din partea șoferilor cât și din partea pietonilor.

Vă prezentăm mai jos evenimentele rutiere grave care au îndoliat, în 2013, zeci de familii:

*”Seria neagră” a debutat în data de 17 ianuarie, în jurul orei 8.00, pe pe DJ 107, la ieșirea din Jidvei înspre Tîrnăveni. Polițiștii au constatat că o femeie de 30 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Cetatea de Baltă – Jidvei, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum iar într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra autoturismului şi a intrat în coliziune laterală cu un autocamion condus de un bărbat de 35 de ani, din judeţul Hunedoara.

În urma accidentului o minoră în vârstă de 7 ani, fiica conducătoarei auto,  pasageră pe scaunul din dreapta faţă a autoturismului, a decedat la locul producerii accidentului iar D.C.M. a suferit leziuni corporale grave, fiind transportată la spitalul din Blaj.

*La 26 ianuarie, detașamentul ISU Aiud a intervenit, în jurul orei 15.00, pentru descarcerarea victimelor unui accident rutier produs pe raza comunei Mirăslău. În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat că P.V. în vârstă de 75 de ani, aflat la volanului autoturismului Matiz, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă, a pierdut controlul direcției și a intrat pe contrasens unde a lovit autoturismul Volkswagen care se deplasa regulamentar. În urma coliziunii, atât șoferul Matizului cât și pasagera sa, o femeie de 49 de ani, din Aiud, au decedat. De asemenea, au suferit fracturi grave două fetițe, de 10 și 12 ani, din Turda, aflate în autoturismul lovit iar șoferul și o altă pasageră au fost răniți ușor.

*La 7 martie, un bărbat a decedat după un accident produs în localitatea Beța, comuna Lopadea Nouă. La fața locului echipa de cercetare a constatat că bărbatul în vârstă de 74 de ani, domiciliat în localitatea Odverem, în timp ce se deplasa prin localitatea Beța a vrut la un moment dat să întoarcă căruța. Aceasta a trecut cu roțile peste un dâmb, s-a dezechilibrat și s-a răsturnat, prinzând victima dedesubt. Fiind vorba despre un drum mai puțin circulat a fost găsit destul de târziu astfel că ambulanța a sosit la scurt timp de la sesizare, viața bărbatului nu a mai putu fi salvată.

*La 24 aprilie, în jurul orei 18.00, pe un drum forestier din localitatea Lupșa, din Munții Apuseni, un bărbat a decedat după ce a fost acroșat de un taf care transporta lemne. Victima era un tânăr de 27 de ani din Alba Iulia care se afla în localitate ca voluntar într-o acțiune de împădurire, inițiată de Composesoratul Silvic Lupșa. Accidentul mortal a avut loc în condițiile în care victima se afla pe capota TAF-ului, moment în care, în urma unei defecțiuni la sistemul de direcție, șoferul a pierdut controlul volanului, a derapat și a intrat în coliziune cu un arbore, tânărul fiind practic strivit între lama tractorului și copac.

*La 29 aprilie, două autocamioane au fost implicate într-un accident de circulație produs pe DN1, în zona localității Câlnic. Polițiștii au constatat că T.B.D., de 32 de ani, din municipiul Tîrnăveni, judeţul Mureş, în timp ce conducea un tir cu semiremorcă, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autotractor condus de un bărbat de 54 de ani, din municipiul Hunedoara. În urma accidentului T.B.D. a decedat la locul producerii accidentului iar celălalt conducător auto a suferit leziuni corporale uşoare.

*La 19 mai, pe DN 75, între localitățile Câmpeni și Vadu Moților a avut loc un accident rutier soldat cu moartea unei persoane în vârstă de 29 de ani, angajat al Jandarmeriei Alba. Potrivit polițiștilor a fost vorba de o coliziune între două autoturisme. Victima, care locuia în Vadu Moților, aflată la volanului unui autoturism marca Chrysler, nu a adaptat în mod corespunzător viteza la intrarea într-o curbă periculoasă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției și a intrat pe contrasens, lovind frontal o autoutilitară încărcată cu lemne, înmatriculată în Alba. În urma impactului deosebit de violent tânărul a decedat.

*La 21 mai, în jurul orei 20.50, poliţiştii Postului de Poliţie Bistra au fost sesizaţi de către un cetăţean din comună, cu privire la faptul că bunicul său a suferit un accident auto şi a decedat. S-a constatat că D.L.G., de 80 de ani, din comuna Bistra, în timp ce conducea un autoturism de teren pe un drum de ţară ce face legătura între DC 97 Bistra – Poiană şi locuinţa sa, într-o curbă a pierdut controlul asupra autovehiculului, a intrat în coliziune cu un stâlp după care s-a răsturnat într-o prăpastie, pe o distanţă de aproximativ 26 de metri. Victima a fost proiectată prin trapa din plafonul autovehiculului, cadavrul fiind găsit la o distanţă de aproximativ 3 metri de maşină.

*La 12 iunie, într-un accident rutier produs pe DN7, între localitățile Balomiru de Câmp și Valea Ciorii, o persoană a decedat iar alte două au fost rănite. G.C.V., de 31 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere anulat, s-a angajat în depăşirea unui autovehicul şi a intrat în coliziune cu un autotractor condus din sens opus de un bărbat de 44 de ani, din comuna Boldur, judeţul Timiş. În urma accidentului G.C.V. a decedat iar S.A.C., de 36 de ani, din Cugir, pasageră în autoturism a suferit leziuni corporale grave. Conducătorul autotractorului a suferit leziuni corporale uşoare.

*La 19 iunie, un motociclist de 24 de ani a fost accidentat mortal, pe str. Dorin Pavel din Sebeș. Ion Mihaiu și-a pierdut viața după ce un șofer în vârstă de 38 de ani, din Alba Iulia, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj la stânga intrând în coliziune cu o motociclet angajată în depăşirea autoturismului. În urma accidentului motociclistul a suferit leziuni corporale grave şi a fost transportat la spitalul din Sebeş unde a decedat.

*La 27 iunie, un șofer de 24 de ani, din județul Cluj, și-a pierdut viața pe DN1, în comuna Unirea din județul Alba, după ce TIR-ul pe care îl conducea a fost acroșat de un autotractor ce transporta profile de beton. Potrivit polițiștilor M.N., de 22 de ani, din municipiul Turda, în timp ce conducea un autotractor cu semiremorcă în direcţia Aiud – Turda, s-a angajat în efectuarea unei depăşiri într-o zonă în care această manevră este interzisă, împrejurare în care a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă din sens opus de S.M.V., de 24 de ani, din Câmpia Turzii. În urma accidentului S.M.V. a decedat la locul producerii accidentului, fiind prins sub grinzile de beton ce s-au răsturnat din camionul condus de M.N. Conducătorul auto care a provocat accidentul a suferit leziuni corporale ușoare.

*La 10 iulie, o persoană a murit iar alta a fost rănită, în urma unui accident rutier grav produs pe DN 7, pe raza localității Tărtăria. În urma cercetărilor polițiștii au stabilit că Ilie V., de 59 ani, din Sebeş, în timp a condus un autoturism, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă Lorand B., de 26 ani, din Sălaj. Ca urmare a accidentului, Ilie V. a decedat, iar I. F.,de 24 ani, din  Săliștea,  pasager în autoturism a fost rănit grav (fracturi costale multiple).

*La 18 august, un bărbat de 47 de ani și-a pierdut viața după ce a fost acroșat de un autoturism, pe DN 75, între Cîmpeni și Bistra. Șoferul – B.A.C. 23 de ani din Bistra, care conducea un Opel pe sensul de mers Cîmpeni – Bistra, nu l-a observat pe V.V.  de 47 de ani din comuna Bucium, care se deplasa în acceași direcție pe banda dreaptă a șoselei, acroșându-l.

*La 20 august, Garda ISU Sebeș a intervenit cu un echipaj de descarcerare, pentru salvarea unui bărbat prins sub un tractor. Conducătorul tractorului, B.I., de 33 de ani, din Acmariu transporta lemne dintr-o pădure de la marginea localității Acmariu, cu o remorcă improvizată. Terenul fiind în pantă, remorca s-a dezechilibrat și s-a răsturnat împreună cu tractorul care l-a prins pe tânăr sub el. În urma rănilor suferite acesta a decedat.

*La 6 septembrie, un biciclist în vârstă de 82 de ani a fost victima unui tragic accident de circulație produs la intersecția DC 43 Drâmbar cu șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Bărbatul nu s-a asigurat corespunzător la traversarea drumului și a fost lovit în plin de un TIR înmatriculat în Bistrița Năsăud, condus de un șofer în vârstă de 34 de ani, din Borșa. Biciclistul a decedat pe loc.

*Tot la 6 septembrie, un al doilea accident soldat cu decesul unei persoane s-a produs, în jurul orei 18.00, pe DN 74, între Abrud și Zlatna după ce un autoturism în care se aflau 3 persoane s-a izbit de un parapet. Polițiștii au stabilit că, C.N. de 30 de ani, din comuna Bistra, din cauza oboselii, a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în coliziune cu parapeţii din partea dreaptă a carosabilului. În urma impactului C.D. în vârstă de 64 de ani a decedat iar C.C., o femeie de 56 de ani, pasageră pe locul din dreapta faţă, a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, fiind transportată la Spitalul Judeţean Alba pentru investigații și tratament medical de specialitate.

*La 14 septembrie, un accident rutier produs pe DN7, la Șibot, a dus la moartea a două persoane. Coliziunea s-a produs în momentul în care un autoturism marca Renault înmatriculat în Hudedoara, care circula din direcția Sebeș – Orăștie, a intrat în depășire fără să se asigure corespunzător și a intrat frontal într-un auto-tractor care se deplasa regulamentar din sensul opus. Ambele persoane care se aflau în mașină au decedat.

*La 14 septembrie, o femeie de 66 de ani a fost accidentată mortal de un autoturism în Alba Iulia, pe str. Tudor Vladimirescu,în zona bisericii din cartierul Ampoi I. Potrivit polițiștilor victima s-a angajajat în în traversarea strazii prin loc nepermis și a fost acroșată de un autoturism TAXI, marca Renault, care circula regulamentar. În urma impactului femeia a fost proiectată pe contrasens unde a fost acroșată de un autoturism VW Golf cu numere de Arad, condus de N.I. 29 de ani. Echipajul de prim-ajutor deplasat la fața locului a stabilit că femeia a decedat pe loc, în urma rănilor grave suferite.

*La 7 octombrie, Ioan Stuparu de 63 de ani, fost primar al comunei Săliştea din județul Alba, a decedat în urma unui accident rutier produs între două autoturisme, pe DJ 704 A, la intrarea în localitatea Tărtăria. Polițiștii care au desfășurat cercetările la fața locului au constatat că Ioan Stuparu s-a angajat într-o manevră de întoarcere a autoturismului, fără însă să se asigure, iar maşina a fost izbită în plin de un Mercedes, la volanul căruia se afla un alt șofer din comuna Săliştea.

*La 8 octombrie, un bărbat a fost lovit de un autovehicul care circula regulamentar și a decedat. Accident a avut loc pe raza comunei Șona. Polițiștii au constatat că victima, M.N., de 50 de ani, aflându-se în stare de ebrietate, era căzută pe carosabil, iar şoferul – un bărbat de 36 de ani, din Șona, a trecut peste el cu maşina.

*La 14 octombrie, un tânăr a murit în urma unui accident rutier produs în satul Beța, comuna Lopadea Nouă. Potrivit polițiștilor, în timp ce conducea o motocicletă bărbatul a lovit o căruță care se deplasa din sens opus, pe un drum de hotar de pe raza satului. Victima, S.L., de 24 de ani, din Aiud, lucra la o tâmplărie din satul Beța.

*La 3 noiembrie, două persoane și-au pierdut viața iar alta a fost rănită în urma unui accident produs pe DN 67 C, în satul Laz, comuna Săsciori. Au murit doi tineri – M.V.V. de 18 ani și S.R.I. de 16 ani, care se deplasau într-un autoturism Dacia Logan, pe direcția Șugag – Sebeș. Din cercetări a rezultat că, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, șoferul (M.V.V.) a pierdut controlul direcției și a izbit cu partea laterală-dreapta a mașinii un stîlp de pe marginea drumului. În urma impactului cei doi au murit pe loc iar a treia persoană O.P.D., de 18 ani, din Câlnic, a suferit răni care nu i-au puns viața în pericol.

*La 27 noiembrie, un bărbat de 49 de ani a suferit răni grave în zona capului și a decedat ulterior la spital, după un accident rutier produs în Alba Iulia, la intersecția străzilor Traian cu Luminii. Accidentul a fost provocat de un tânăr din Meteș aflat la volanul unui autoturism Dacia care nu a acordat prioritate în intersecție unui autoturism BMW condus de o femeie în vârstă de 38 de ani, din Alba Iulia.

*La 2 decembrie, un amopedist de 46 de ani a murit la Alba Iulia, după ce a intrat în coliziune cu un TIR parcat pe strada 1 Decembrie (în faţa liceului H.C.C.). Victima, care se deplasa pe un motoscuter marca Suzuky, înmatriculat în Alba, pe direcția B-dul Încoronării – Hotel Cetate, a pierdut controlul direcției și s-a izbit de semiremorca unui TIR marca Mercedes, parcat regulamentar. În urma impactului bărbatul a suferit leziuni deosebit de grave, fiind internat în spital, unde a decedat în timpul intervenției chirurgicale. Polițiștii au constatat că nu deținea permis de conducere pentru niciun fel de autovehicule.

*La 8 decembrie, un bărbat în vârstă de 50 de ani din localitatea Noșlac a fost găsit decedat pe un câmp din apropierea comunei, după ce lemnele din căruța pe care o conducea, s-au răsturnat peste el. Incidentul a fost semnalat prin 112 de un vecin care a observat calul care s-a întors acasă singur și căruța goală.

*La 11 decembrie un șofer de autocamion în vârstă de 60 de ani, din Cluj, și-a pierdut viața într-un accident produs de un bărbat beat, pe DN1, la ieșire din Aiud spre Teiuș. Polițiștii au concluzionat că B.S.T. în vârstă de 47 de ani, din Aiud, în timp ce conducea autoturismul pe sensul de mers Alba Iulia – Aiud, nu s-a asigurat la virajul la stânga, la intrarea pe drumul Aiud – Rădești și nu a acordat prioritate de trecere autocamionului intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului autocamionul a fost proiectat pe sensul de mers opus, într-un TIR condus de I.M., de 33 de ani, din Constanța.

Urmările accidentului au fost deosebit de grave – șoferul clujean și-a pierdut viața, iar ceilalți doi conducători auto au suferit leziuni și contuzii. La testarea cu etilotestul a șoferului vinovat de producerea accidentului s-a constatat o valoare de 0,96 mg/l.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea