FOTO| Bacalaureat 2020. Subiectele la matematică și istorie: Absolvenții de liceu au susținut proba obligatorie a profilului

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Bacalaureat 2020: Absolvenții de liceu au susținut, miercuri, proba obligatorie a profilului, la matematică și istorie, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale.

ELIT

Emoțiile continuă pentru cei 155.500 de candidați, dintre care aproximativ 123.800 de candidați din promoția curentă, respectiv 31.800 de candidați din promoțiile anterioare, care susțin examenul de Bacalaureat în prima sesiune, cea din iunie-iulie 2020.

Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie. Examenul este organizat în 1.095 de centre.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00). Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestații la Bacalaureat 2020

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419