Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Avram Iancu a venit de la Vidra de Sus, pentru a marca Ziua Drepturilor Omului, la școala din Alba Iulia care-i poartă numele

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia a organizat miercuri a cincea ediție a Simpozionul Național ,,Avram Iancu – model și inspirație”, evenimentul fiind un prilej pentru a marca Ziua Internațională a Drepturilor Omului, respectiv Ziua Constituției. Cu această ocazie, patronul spiritual al școlii, avocatul transilvănean Avram Iancu a fost prezentat elevilor ca un model demn de urmat.

simpozion Avram Iancu20”Drepturile omului, democrația și statul de drept sunt valori esențiale ale Uniunii Europene. Libertatea personală o valoare fundamentală, alături de alte valori de bază ca egalitatea, drepturile umane sau dreptatea, este apărată și garantată fiind de asemenea, unul dintre reperele importante ale condiției umane. Omul are dreptul și este liber să decidă referitor la o idee sau alta, referitor la o acțiune sau alta. A fi liber înseamnă, în primul rând, a nu fi împiedicat să faci ceea ce vrei sau, mai mult, a spune fără teamă ceea ce gândești. Ca urmare, libertatea este concepută de obicei ca absența oricărei constrângeri. Cu toate acestea libertatea înseamnă și răspundere adică responsabilități pe care le are fiecare individ față de ceilalți și față de comunitatea în care trăiește”, a spus Elena Ignat.

Simpozionul a cuprins două secțiuni distincte, secțiunea de comunicări științifice pentru profesori, cu temele: Atitudine și responsabilitate civică în societatea de astăzi, Dascălul – model de responsabilitate pentru elevi, Dascălul – promotor al schimbării în societate, Mijloacele de informare și comunicare între necesitate și dependență și secțiunea pentru elevi, cu temele: Statutul de elev între drepturi și îndatoriri, Decență și indecență în exprimarea verbală și nonverbală, Fii responsabil, implică-te!, Mijloacele de informare și comunicare între necesitate și dependență.

Participanții au avut ocazia să viziteze școala, expoziția de carte veche și de fotografie, amenajată cu sprijinul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, precum și expoziția de desene cu tematică patriotică realizate de elevi.

Partenerii care s-au alăturat școlii „Avram Iancu” în realizarea acestui proiect sunt: Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Societatea cultural-patriotică „Avram Iancu” Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană  „Lucian Blaga” Alba.

[nggallery id=2754]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Urs semnalat în satul Muncelul din Baia de Arieș. A fost emis mesaj RO-ALERT

Unirea Ziarul

Publicat

în

Urs semnalat în satul Muncelul din Baia de Arieș. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din satul Muncelul, comuna Baia de Arieș au fost avertizați miercuri noaptea, în jurul orei 23.30, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. ”A fost semnalata prezența unui urs în sat. Muncelul, oraș Baia de Aries. S-a emis mesaj […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea