Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Autospecialele, mascații, unitatea canină și cătușele, în centrul atenției elevilor din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Autospecialele, mascații, unitatea canină și cătușele, în centrul atenției elevilor din Alba Iulia

Astăzi, efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, Serviciului de Ambulanță Județean Alba și Poliției Locale a Municipiului Alba Iulia au vizitat elevii claselor pregătitoare și primare din cadrul Colegiului Tehnic „Apulum”.

În cadrul activităților Campaniei de Informare Interactiv-Distractivă „Ziua Serviciilor de Urgență” facilitată de către Proiectul Comunitar Ready Steady Go, au avut loc discuții cu tinerii cetățeni atât despre rolurile foarte importante ale tuturor reprezentanților instituțiilor participante, în funcție de domeniul de activitate specific, cât și despre numărul utilizarea corespunzătoare a numărului unic pentru situații de urgență 112.

Copiii au fost uimiți de varietatea rolurilor din cadrul profesiilor salvatorilor și de diferitele situații în care este necesară intervenția acestora. Alte subiecte au inclus tipurile de transport, echipamentele folosite de salvatori și diversele echipamente de protecție din dotarea specifică.

Copiii ciclului primar și claselor pregătitoare au fost captivați de reprezentanții serviciilor de urgență prezente, reprezentanții Serviciului pentru Acțiuni Speciale și unitatea canină, Max, din cadrul IPJ Alba fiind atracțiile principale pentru cei prezenți.

Elevii au fost încântați să exploreze interiorul autospecialelor serviciilor de urgență, pentru unii dintre tineri fiind prima dată când au avut o asemenea oportunitate, fiind foarte entuziasmați de multitudinea echipamentelor din dotarea specifică a Ambulanței.

Tinerii au avut oportunitatea să stea chiar ei pe scaunele autospecialelor Poliției Locale a Municipiului Alba Iulia și să testeze butoanele pentru activarea/dezactivarea semnalelor de avertizare sonore și luminoase.

De asemenea, elevilor le-a fost amintit când și cum să apeleze linia dedicată apelurilor de urgență 112, precum și regulile de circulație rutieră.

A fost o dimineață plină de curiozități pentru toți elevii prezenți și un început minunat de primăvară 2023 împărtășit cu serviciile de urgență din Alba Iulia.

Proiectul Comunitar Ready Steady Go oferă mulțumiri deosebite tuturor efectivelor prezente pentru devotamentul de care dau dovadă în fiecare zi și urează un sincer „La mulți ani!” Poliției Alba Iulia cu ocazia sărbătoririi a 201 ani de activitate ai Poliției Române în cursul acestei săptămâni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea