Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Asocierea RER Vest și Retim, concesionarii depozitului de la Galda, aruncă Alba Iulia sub gunoaie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asocierea RER Vest și Retim, concesionarii depozitului de la Galda, aruncă Alba Iulia sub gunoaie

Deși s-a deschis groapa de gunoi de la Galda, aceasta nu funcționează la capacitate conform contractului, iar concesionarii nu asigură preluarea gunoiului conform obligațiilor pe care le au stabilite prin contractul de concesiune, adică, zilnic între orele 08:00 – 21:00 în zilele lucrătoare și între 08:00 – 16:00 sâmbătă.

Operatorul din Alba Iulia, Polaris, care oricum e pe picior de plecare, nu poate depozita sâmbăta deșeurile la groapa de la Galda.

Sâmbată, groapa a fost închisă, cu toate asigurările primarului Gabriel Plesa care spunea că gunoiul va fi ridicat și transportat la centrul de management al deșeurilor.

Consiliul Judetean Alba, Garda de Mediu și celelalte autorități, asistă nepăsătoare la modul în care asocierea RER&Retim nu respectă obligațiile asumate prin contractul de concesiune.

Potrivit legii 101, art 6, aliniatul (2): ”În cazurile de nerespectare de către operatori a obligațiilor contractuale asumate, autoritățile administrației publice locale pot solicita, pe baza unor analize și justificări fundamentate, retragerea licenței de către A.N.R.S.C., penalizări sau daune-interese, pot încasa garanțiile de bună execuție sau pot rezilia contractul pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare”.

Așa zisul „cel mai mare centru de management al deșeurilor din Transilvania”, așa cum apare în comunicatele fanfaronade ale Consiliului Județean Alba este în realitate incapabil, la ora actuală, să preia tot gunoiul menajer din județul Alba. Eventual, ar putea fi un cadidat serios la cea mai scumpă constructie a unui centru de management al deșeurilor din Transilvania.

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, exista suspiciuni serioase că la Galda, nu se face sortarea deșeurilor menajere potrivit autorizației de mediu, în celula de depozitare ajungând o cantitate de gunoi cu mult mai mare decât cea prevazută în contractul de concesiune și în autorizație, în timp ce Garda de Mediu, doarme în papucii statului sau, mai rău, face controale la firme mici, evitând potențialii mari poluatori!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea