Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Artistul plastic aiudean Ștefan Balog a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler” de Președintele României, Klaus Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Artistul plastic aiudean Ștefan Balog a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler” de Președintele României, Klaus Iohannis

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, în semn de apreciere pentru măiestria artistică si pentru talentul, dăruirea și profesionalismul prin care a contribuit la îmbogățirea culturii naționale și a spiritualității universale, Președintele României, Klaus Iohannis, i-a conferit astăzi, 13 ianuarie 2022, artistului plastic aiudean Ștefan Balog, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler”. Categoria C – „Arte plastice”.

Ștefan Balog s-a născut la 6 iunie 1968 la Aiud (România), și-a terminat studiile la Colegiul local „Bethlen Gabor” (1987). În 1992 – 1995 și-a continuat studiile la Școala de Artă din Alba Iulia (România). Student la Universitatea Americană București – Artă & Arhitectură (1997 – 1999). În decembrie 2007 a absolvit Academia Popa – Timişoara, secţia grafică/gravură. De asemenea, a studiat tehnicile de gravură cu maestrul maghiar Kantor Janos (1995 – 2000) şi filosofia artei cu maestrul indian Chiru Chakravarty (2001 – 2003). Din 1991 este artist cu normă întreagă.

A fondat (împreună cu Ioan Hădărig și Robert Lixandru) Fundația „Inter-Art” Aiud România, Galeriile „Inter-Art” și Muzeul de Artă Contemporană „Inter-Art” din Aiud, România, este Președinte al Fundației „Inter-Art” Aiud, România și din anul 2014 cetățean de onoare al municipiului Aiud.

Ștefan Balog are lucrări în colecții private si de stat în peste 30 de țări din întreaga lume și o vastă activitate în cadrul expozițiilor colective, simpozioane de artă, expoziții de caricatură și desene animate, spectacole experimentale și activități curatoriale.

Printre premiile obținute de artistul plastic aiudean Ștefan Balog se regăsesc:

– Premiul Zilei Culturale Arte Plastice „Liviu Rebreanu” (Aiud – 1993)
– Extra Premiu Grafic la concursul „Lumina Artei” (Aiud – 1996)
– Premiul câștigător Concursul de desene animate „Lumea Curajului” (Taipei, Taiwan – 1999)
– Extra Premiul Juriului pentru Caricatură (Gura Humorului, România – 2005)
– Premiul III, Concursul de Artă „Dreamland Transsylvania” (Cisnădie, România – 2007)
– Premiul de Excelență, al III-lea Festival Internațional de Umor „Alb Umor” (Alba Iulia, România – 2012)
– Diploma acordata de Consiliul Local Aiud care da titlul de Cetatean de Onoare al municipiului Aiud (Aiud – 2014)
– Diploma „Dimitrie Cantemir” acordată de Ministerul Afacerilor Externe al României pentru contribuția importantă la promovarea valorilor și obiectivelor Alianței civilizațiilor, inițiativă a Națiunilor Unite. ( București, România-2016)
– Premiul de Artă- Fundația Vishnu Manchu ( Tirupati, India-2018)
– Premiul Uniunii Artelor Plastice din România – Bienala Internațională de Gravură Contemporană ”DANUBIU” (Tulcea, România-2018)
– Diploma aniversară acordată de Biblioteca Județeană Lucian Blaga pentru întreaga carieră artistică și pentru promovarea valorilor culturale ale județului Alba (Alba Iulia, România – 2018)
– Diploma de sculptură, Bienala Națională de Artă Contemporană „Gheorghe D. Anghel”, Ediția a III-a


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea