Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Artă și pasiune rotariană la “Castelul Templul Cavalerilor” din Cheile Aiudului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Unzprezece artiști plastici din întreaga țară se află în perioada 1-11 septembrie la “Castelul Templul Cavalerilor”, ce situat pe o culme a spectaculoaselor Chei ale Aiudului, din județul Alba. Aici, inspirați de peisajele naturale de excepţie și de atmosfera castelului, auvernisaj artisti la Castelul Templul Cavalerilor (7) avut toate condițiile să fie creativi și productivi.

Iar după zece zile de muncă, materializate în zeci de lucrări, cele mai bune picturi au ajuns la Muzeul Național al Unirii din Alba Iuia, în cadrul unei expoziții temporare cu vânzare.

Vernisajul a avut loc joi, 10 septebrie, în prezența inițiatorului acestei acțiuni, Marta Mocanu (FOTO stânga), past guvernator Rotary Romania și Moldova și a gazdei evenimentului, proprietarul Pensiunii – Castel Templul Cavalerilor, doctor Florin Rusu (FOTO drepata).
vernisaj artisti la Castelul Templul Cavalerilor (18)“Este a șaptea ediție a acestui tip de organizare rotariană, prin care unui grup de artiști români li se crează un cadru și condiții potrivite pentru a putea fi creativi. Anul acesta, cu ajutorul colegului și prietenului meu rotarian, Florin Rusu, am reușit să ne adunăm într-un loc de poveste, la Castelul Templul Cavalerilor.

Lucrările realizate în perioada acestei tabere de creație, unele de mare valoare artistică, vor fi donate de autorii lor organizației Rotary, destinația lor finală fiind o licitație. Banii obținuți în urma vânzării picturilor vor fi folosiți pentru acțiuni caritabile ale Rotary.

vernisaj artisti la Castelul Templul Cavalerilor (11)Se lucrează deja la un catalog ce va cuprinde toate lucrările realizate în cadrul acestei tabere și suntem bucuroși că putem împărtăși roadele acestui eveniment cu albaiulienii și vizitatorii Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

În perioada 2008-2009, când am ocupat funcția de guvernator al Rotary pentru România și Moldova, am avut un slogan – “Make dreams real!”, care pe mine m-a marcat și incerc astfel prin actiunile mele sa fac în așa fel încât multe vise sa devină realitate”, a declarat pentru ziarul Unirea Marta Mocanu, inițiatorul proiectului.

 

Brașoveanul Florin Rusu, gazda evenimentului, spune că este de fiecare dată o mare plăcere pentru el să poată susține astfel de proiecte. Castelul, o ruină până în urmă cu câțiva ani, a suferit ample lucrări de restaurare și reabilitare până în acest moment, putând fi acum un loc excelent pentru relaxare, inspirație și petrecere.

 

vernisaj artisti la Castelul Templul Cavalerilor (13)Deși locuiește în Brașov, doctorul Florin Rusu s-a îndrăgostit de ruina castelului de lângă Aiud și a ales astfel să investească în județul Alba. O bună parte dintre picturile realizate în cadrul taberei au ca sursă de inspirație ”Castelul Templerilor” și peisajele din zonă.

 

“Aceste picturi vor promova mult timp de acum încolo Cheile Aiudului, castelul și județul Alba. Este un lucru din care toată lumea câștigă, iar meritul principal îi aparține colegei mele rotariene Marta Mocanu”, a declarat pentru ziarul Unirea, dr. Florin Rusu.

B.P.

[nggallery id=969]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rezultate remarcabile pentru ISU Alba: Popa Ioan și Avram Mihai au obținut locul I, la etapa națională a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier”

Bera Larisa

Publicat

în

Rezultate remarcabile pentru ISU Alba: Popa Ioan și Avram Mihai au obținut locul I, la etapa națională a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier” Patru pompieri din cadrul ISU Alba au participat în cursul acestor zile la etapa națională a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier”, care a reunit aproape 100 de salvatori militari din 28 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea