Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Amenzi „pe bandă rulantă”, date de poliţiştii din Alba, pe A1. Şoferi cu nereguli în transport, vitezomani sau fără rovinietă

Alexandra Mates

Publicat

în

amenzi pe A1 Alba03Optzeci şi cinci de amenzi au fost date vineri de poliţiştii Serviciului Rutier Alba, în cadrul unei acţiuni organizate pe Autostrada A1. Principalele nereguli, pentru care poliţştii au sancţionat şoferii, au fost timpii de odihnă în transport, lipsa rovinietei, neportul centurii de siguranţă şi viteză legală depăşită. Au fost reţinute două permise, iar valoarea amenzilor aplicate se ridică la suma de peste 20.000 de lei.

Vineri, 29 august, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat pe Autostrada A1, o acţiune rutieră având drept scop creşterea gradului de siguranţă rutieră a participanţilor la trafic pe acest sector de drum şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat 85 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.140 de lei, au reţinut două permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au retras un certificat de înmatriculare.

Dintre acestea, 76 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, două sancţiuni aplicate la H.G. nr. 69/2012 privind transporturile rutiere, două sancţiuni la OG 37/2007 privind timpii de odihnă şi conducere şi 5 sancţiuni la O.G. nr. 15/2002 privind rovinieta.

Pentru nerespectarea regimului de viteză au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, pentru depăşire neregulamentară au fost aplicate două sancţiuni, pentru neportul centurii de siguranţă au fost aplicate 41 de sancţiuni, iar 25 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte încălcări ale prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

[nggallery id=2250]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Consilier local din comuna Vadu Moților, conflict de interese constatat de ANI: Care a fost motivul

Bera Larisa

Publicat

în

Consilier local din comuna Vadu Moților, conflict de interese constatat de ANI: Care a fost motivul Lup Iosif, consilier local al comunei Vadu Moților, Județul Alba a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate, după ce a adoptat Hotărâri în favoarea societății comerciale la care era angajat. Citește și:  BEJ Alba a respins […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea