FOTO: Ambasadorii Pakistanului şi Angolei, deschişi spre o colaborare cu universitatea din Alba Iulia
Forumul Internaţional „Danube Education”, ce are loc la Alba Iulia, a continuat astăzi cu discuţii pe tema problemelor întâmpinate de tinerii străini care doresc să studieze în România. Ambasadorii Pakistanului şi Angolei au ţinut discursuri prin care au reafirmat dorinţa unei legături strânse între universităţile din ţările pe care le reprezintă şi cele din România.
Dezbaterile de astăzi au avut ca subiect internaţionalizarea învăţământului superior prin elaborarea unor strategii menite să faciliteze accesul tinerilor în universităţi din afara graniţelor.
Ambasadorul Pakistanului în România, Excelenţa Sa Rab Nawaz Khan şi-a exprimat dorinţa ca tot mai mulţi studenţi din ţara sa să vină să studieze în România, şi nu numai. „Este o onoare pentru mine să ma aflu la acest forum. În secolul XXI nu este loc de îndoială că educaţia este singura metodă eficientă de a aduce dezvoltarea economică şi socială la nivel naţional, regional şi global. Guvernul Pakistanului a făcut eforturi foarte mari, în ultimul deceniu, în domeniul învăţământului superior. Internaţionalizarea învăţământului superior duce la o calitate mai bună a educaţiei. Majoritatea studenţilor pakistanezi îşi doresc să obţină calificări în străinătate. În Pakistan, numărul universităţilor a crescut foarte mult, de la 45 în 2003, la 142 în 2013. Totodată, în această perioadă, am stabilit legături cu alte universităţi din ţări precum SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Franţa, China, Japonia şi Turcia, dar mai sunt şi altele. Chiar dacă numărul universităţilor din Pakistan a crescut, totuşi nu este suficient de mare pentru studenţii pakistanezi”, a declarat ambasadorul Pakistanului.
Acesta a mai spus că doreşte ca relaţiile cu universitatea albaiuliană să fie din ce în ce mai strânse şi şi-a exprimat regretul că interesul studenţilor români de a studia în Pakistan este scăzut, ţinând cont de faptul că locurile puse la dispoziţie pentru ţara noastră nu au fost ocupate.
La discuţii a luat parte şi ambasadorul Angolei, Excelenţa Sa Toko Diakenga Serao, care a vorbit despre interesul pe care tinerii din Angola îl au în a urma cursurile unor universităţi din afara ţării lor. Acesta a subliniat rolul mjor pe care îl au legăturile strânse dintre state în ceea ce priveşte învăţământul superior. „Universalitatea universităţilor” este, potrivit acestuia, un obiectiv extrem de important în procesul de îmbunătăţire a calităţii învăţământului superior din fiecare ţară.
Forumul de la Alba Iulia se bucură şi de prezenţa unui număr mare de reprezentanţi ai universităţilor importante din România. Până la finalul acestei zile, dezbaterile vor continua în speranţa construirii unei alianţe a cunoaşterii a statelor din zona Dunării.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii