Rămâi conectat

Ştirea zilei

Foto: Alegeri la PNL Alba – Teodor Atanasiu la un nou mandat de președinte al liberalilor din județ

Publicat

în

Liberalii din Alba își aleg astăzi conducerea pentru următorii patru ani. Conferinţa judeţeană a PNL Alba se desfășoară la Casa de Curtură a Sindicatelor din Alba Iulia, cu participara a 625 de delegaţi cu drept de vot. Până la încheierea depunerii candidaturilor, pentru funcția de președinte s-a înscris doar senatorul Teodor Atanasiu care conduce organizația județeană din anul 1993.

Pentru cele 29 de funcții în Biroul Permanent Județean au optat 40 de candidați. 9 dintre aceștia, în ordinea voturilor obținute, vor deveni vicepreședinți.

Biroul Permanent Judeţean este format din 29 de membri de partid: un preşedinte, 9 vicepreşedinţi, 19 membri, 9 membri supleanţi și membrii de drept printre care: preşedintele TNL Alba (Radu Cristian), preşedinta OFL Alba (Elena Ignat), reprezentanţii Organizaţiei Studenţilor Liberali (Marius Crişan) şi preşedintele Ligii Aleşilor Locali Liberali (Adrian Teban).

Elit - Gustul Desăvârșit

Printre cei care candidează pentru un loc în BPJ se află: Simion Crețu, Mihai Nicușor Simone Albani; Gabriel Pleșa, Rareș Buglea; Horațiu Josan, Călin Andreș; Marius Filimon; Dumitru Fulea, Romul Popa etc.

UPDATE 1: La conferinţa judeţeană a PNL Alba participă secretarul general – Eduard Hellvig , vicepreşedintele – Ciprian Dobre (președinte PNL Mureș), preşedintele PNL Cluj – Marius Nicoară, preşedintele PNL Sibiu – Mircea Cazan şi senatorul PNL de Sibiu – Nicolae Neagu. Primarul Sibiului, Klaus Johannis, vicepreședinte al PNL, a cărui participare a fost confirmată zilele trecute, nu a mai venit la Alba Iulia, programul său fiind schimbat în ultimul moment din cauza unor probleme administrative.

UPDATE 2: Conferința a început mai târziu cu aproape o oră din cauza întârzierii cu care au ajuns unii dintre invitații principali. Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național, urmează discursurile liderilor veniți de la București, Cluj, Mureș și Sibiu și cele ale liderilor locali – Teodor Atanasiu, actualul președinte și singurul candidat pentru un nou mandat, Simion Crețu – vicepreședinte PNL Alba,  Florin Roman – președintele PNL Alba Iulia.

Pe ordinea  de zi se mai află raportul de activitate al BPT al PNL Alba, raportul Consiliului Teritorial de Arbitraj al PNL Alba, raportul Comisiei de Cenzori, luări de cuvânt ca urmare a prezentării rapoartelor de activitate, alegerea Comisiei de numărare și validare a voturilor, stabilirea numărului de vicepreşedinţi, membri și membri supleanţi ai viitorului Birou Politic Teritorial al PNL Alba, prezentarea candidaturilor depuse, votul pentru alegerea preşedintelui, membrilor BPT al PNL Alba, membrilor Consiliului Teritorial de Arbitraj al PNL Alba și membrilor Comisiei de Cenzori și prezentarea rezultatelor votului.

UPDATE 3: Președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu consideră că actualul Birou Permanent Teritorial al PNL Alba a reuşit să-și îndeplinească proiectele asumate în urmă cu patru ani, rezultatele obținute la scrutinele electorale fiind bune: ”În perioada 2009 – 2012 PNL a fost principalul partid de opoziţie din judeţul Alba față de guvernarea naţională și locală a PDL. Prin conferinţele de presă organizate săptămânal, prin comunicatele de presă dar și prin alte tipuri de acţiuni liderii judeţeni și locali ai PNL au reuşit să arate incompetența cu care a fost condusă România, judeţul Alba și municipiul reședință de județ Alba lulia”.

După alegerile locale din 10 iunie 2013, în judeţ PNL Alba are 21 de primari, un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, 16 viceprimari, 7 consilieri judeţeni și 189 de consilieri locali iar după alegerile parlamentare – 1 senator și 2 deputați.

De asemenea, PNL Alba a reuşit sa aibă o prezență semnificativă la cele mai importante acţiuni organizate de partid în perioada 2009 – 2012: protest cu participarea a sute de membri în fața Consiliului Judeţean Alba împotriva modului discreţionar de alocare a sumelor din bugetul judeţean (19 martie 2010);  protest cu participarea a aproximativ 250 de membri în fața sediului PDL din Alba Iulia, împotriva preşedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase ca urmare a fraudării votului la Legea Pensiilor (26 octombrie 2010); aproximativ 450 de liberali din județ au participat la lansarea candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare, eveniment care a avut loc pe Arena Naţionala din Bucureşti (17 octombrie 2012); participarea a peste 600 de liberali din Alba la mitingul de protest din Bucureşti împotriva regimului Basescu (19 decembrie 2012).

UPDATE 4: După mai bine de două ore în care cei peste 570 de delegați și-au exprimat votul, au apărut și primele rezultate: Teodor Atanasiu a fost reconfirmat în funcția de președinte al PNL Alba cu 541 de voturi din cele 577 exprimate. Se numără în continuare buletinele de vot pentru desemnarea vicepreședinților organizației și a celorlalți membri din Biroului Politic Teritorial. De asemenea vor fi stabiliți membrii Comisia Teritoriale de Cenzori și Consiliului de Arbitraj.

UPDATE 5: Comisia de cenzori va fi formată din Nicoleta Romcea (458 de voturi pentru), Alexandra Alexandriuc (449 de voturi) și Alexandru Glogovețan (430 de voturi). Numărul de voturi valabil exprimate – 556, 21 de voturi au fost nule.

Comisia de onoare și arbitraj va fi formată din: Dorel Călian (440 de voturi pentru), Onoriu Forda (390 de voturi pentru), Silvia Marcu (401 de voturi pentru), Iulian Simu (367 de voturi pentru) și Ana Topaâcean (365 de voturi pentru). Numărul de voturi valabile – 552, 25 de voturi au fost anulate.

UPDATE 6: Componența BPT al PNL Alba, rezultată în urma alegerilor, în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obținute este: 1. Albani Simone Rocchetti 2. Mihai Nicusor 3. Plesa Gabriel 4. Cretu Simion 5. Andres Calin 6. Cornel Berindei 7. Dumitru Fulea 8. Roman Florin 9. Josan Horatiu 10. Buglea Rares 11. Lazar Ioan 12. Popa Romul 13. Costea Cristian 14. Filimon Marius 15. Muntean Emil 16. Lupea Gabriel 17. Chereches Ioan 18. Gligor Traian 19. Bortes Dan 20. Vasilache Lucian 21. Pasca Cristian 22. Dan Bratean 23. Nicusan Claudiu 24. Cristea Petru 25. Apolzan Mihai 26. Sarlea Iuliana 27.  Plesa Paula 28. Pandor Traian

Membrii supleanți sunt: 29. Udrea Anda 30. Mihaiescu Ciprian 31. Serban Traian 32. Samoilescu Silviu 33. Santimbrean Nicolae 34. Simion Constantin Adrian 35. Bota Andonie 36. Mocan Ioan 37. David Ioan

Doi candidati nu au obtinut numărul de voturi necesar pentru a accede nici pe lista de supleanți.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

28 mai. Târgul întreprinderilor de economie socială, ediția I, în Alba Iulia: Eveniment de promovare a produselor și serviciilor locale generatoare de bunăstare socială

Publicat

în

28 mai. Târgul întreprinderilor de economie socială, ediția I, în Alba Iulia: Eveniment de promovare a produselor și serviciilor locale generatoare de bunăstare socială

Economia socială contribuie la dezvoltarea comunităților locale, creează locuri de muncă, dezvoltă incluziunea și coeziunea socială, tranziția către economia circulară și inovarea socială, implică persoane din grupul vulnerabil în activități cu caracter social sau în activități economice și facilitează accesul persoanelor din grupul vulnerabil la resursele şi serviciile comunității.

În județul Alba și-au început recent activitatea peste trei sute de astfel de întreprinderi, în diverse domenii. Ceea ce au în comun toate acestea este implicarea în viața comunității, faptul că intervin pentru oameni și întorc din ceea ce câștigă înspre comunitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Avem convingerea că întreprinderile de economia socială sunt generatoare de bunăstare socială, iar în această perioadă au mare nevoie de suportul fiecăruia dintre noi, pentru a deveni și rămâne sustenabile. Un bun răspuns la efortul depus de aceste întreprinderi este să le susținem activitatea prin orice formă și mijloc avem la îndemână.

Primăria Municipiului Alba Iulia, Xerom Service SRL și Asociația GAL Alba Iulia Incluzivă organizează Sâmbătă 28 mai, în Șanțurile Cetății Alba Carolina, Ediția I a Târgului întreprinderilor de economie socială, eveniment de promovare a produselor și/sau serviciilor pe care le furnizează întreprinderile de economie socială, pentru a le face vizibile și pentru a crea spațiul de interacțiune dintre acestea. Acest demers este parte din acțiunile de promovare a economiei sociale la nivel local, de susținere activă a acestor membrii ai societății civile care contribuie la dezvoltarea locală, cetățenia activă, cooperarea și solidaritatea socială.

Invităm comunitatea Alba Iuliei să viziteze târgul dedicat întreprinderilor de economie socială iar achiziția unor bunuri și/sau servicii este un răspuns de apreciere pentru scopul nobil al acestora.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Avertizare hidrologică: COD GALBEN de INUNDAȚII pentru Alba și alte județe până joi, la ora 12:00. Zonele vizate

Publicat

în

Avertizare hidrologică: COD GALBEN de INUNDAȚII pentru Alba și alte județe până joi, la ora 12:00. Zonele vizate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod Galben de inundații pentru județul Alba și alte județe, valabil până joi, la ora 12:00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții mici aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte S.H. Brănișca, Târnava – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Blaj, județele: Alba, Hunedoara și Sibiu.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

L-AȚI VĂZUT? Alertă în România: Polițiștii caută un bărbat suspectat că şi-a ucis iubita şi a abandonat-o pe un câmp

Publicat

în

L-AȚI VĂZUT? Alertă în România: Polițiștii caută un bărbat suspectat că şi-a ucis iubita şi a abandonat-o pe un câmp

Bărbatul de 43 de ani, suspectat că şi-a ucis iubita şi a abandonat-o pe un câmp din Bihor, este căutat de poliţişti. Aceştia au transmis semnalmentele lui şi cer ajutorul populaţiei.

”Cu privire la sesizarea din data de 23 mai a.c., prin apel 112, la nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, referitoare la o femeie de 30 de ani, din municipiul Târgu Mureş, care ar fi plecat în prezenţa lui Bone Ferenc, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Arad, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării acestuia”, a transmis IPJ Cluj.

Elit - Gustul Desăvârșit

Poliţiştii au transmis fotografia bărbatului şi semnalmentele: înălţime aproximativă: 1,80, 75-80 de kg, ochi căprui, păr brunet, faţa ovală.

”Persoanele care pot furniza orice informaţii despre bărbat sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112”, au mai transmis poliţiştii.

Anterior, aceştia au dat urmărire maşina cu care s-au deplasat femeia şi bărbatul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare