Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Albaiulienii și-au arătat, în stradă, susținerea pentru comisarul Traian Berbeceanu

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 30 de persoane au ieșit duminică, 3 noiembrie, să-și arate susținerea pentru comisarul Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO Alba Iulia, aflat în arest de mai mult de 10 zile.

Relativ puțini, dar hotărâți să demonstreze că au curaj să spună public că, în opinia lor, Berbeceanu este nevinovat și că este momentul ca în acest caz să se facă lumină. ”Gata, a venit și ziua noastră”, scria pe o foaie de hârtie adusă de un participant care a declarat că este dezamăgit de faptul că, dintre atâtea persoane convinse că sistemul este ”defect” și că în România îți găsești cu mare greutate dreptatea, au fost atât de puțini cei care să se alăture celor prezenți în apropiere de sediul DIICOT din Alba Iulia.

Pentru susținerea comisarului Berbeceanu au fost organizate duminică mitinguri la Deva, Alba Iulia, Sibiu, Timișoara și București, unde s-au prezentat cetățeni mobilizați de ”chemarea” făcută pe site-ul de socializare Facebook: ”Haideţi să strigăm cu toţii: respect, Traian Berbeceanu!!!”.

Așa cum era de așteptat, la Deva s-au strâns cei mai mulți susținători care au anunțat că, din arest Berbeceanu a profitat de permisiunea de a folosi telefonul pentru le mulțumi protestatarilor care cred în el, pe care i-a asigurat: ”chiar dacă-mi iubesc familia, nu voi face nici un compromis”.

Reamintim că Traian Berbeceanu a fost arestat joi, 24 octombrie, după ce a fost acuzat de DIICOT Alba de sprijinire a unui grup infracţional, favorizarea infractorului, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. Anchetatorii susţin că fostul șef al BCCO Alba Iulia este un om influent, cu multe relaţii şi cu presa locală de partea sa.

Magistratul de la Curtea de Apel Alba Iulia, Dana Ghițoaica, și-a motivat decizia de a admite propunerea procurorilor DIICOT Alba de a elibera pe numele lui Berbeceanu un mandat de arestare pentru 29 de zile prin faptul că, dacă l-ar fi lăsat în libertate, exista riscul ca el să încerce să sustragă sau să distrugă probe, dar şi să influenţeze martorii.

Miercuri, 30 octombrie, Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins recursul comisarului şef Traian Berbeceanu, formulat împotriva arestării preventive dispuse de Curtea de Apel Alba Iulia. În aceeași zi, fostul șef al BCCO Alba Iulia a fost audiat de DNA, în legătură cu afirmaţiile dintr-o scrisoare atribuită acestuia şi dată publicităţii după reţinerea sa, în care se relata că dosarul lui ar fi unul “fabricat”.

[nggallery id=583]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea